Városlista
2023. november 28, kedd - Stefánia

Hírek

2023. Október 11. 08:26, szerda | Helyi

Ferencz Tibor új könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Ferencz Tibor új könyvét mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Huszár Gál Városi Könyvtárban mutatják be Ferencz Tibor 11. múltidéző könyvét október 20-án, pénteken 16 órakor.

Az újonnan megjelent kötet címe Mosonmagyaróvár társasközlekedésének története, mely főként a helyi autóbusz-közlekedés történetével foglalkozik a szerzőtől már megszokott stílusban. Jól megférnek itt egymás mellett a dokumentum értékű képek az egykori járművekről és munkatársakról, valamint a „buszosoktól” származó történetek és anekdoták.

A szerző beszélgetőtársa Tuba László nyugalmazott könyvtárigazgató, helytörténész, közreműködik Vitéz Vilmos. Az estet színesítve szóhoz fog jutni még a buszközlekedés néhány szereplője is: Rémai Péter nyugalmazott üzemvezető (Volánbusz Zrt.), Nagy Zoltán üzemvezető helyettes (Volánbusz Zrt.) és Fazekas Csaba buszsofőr, forgalmista (Volánbusz Zrt.). A szervezők a közös nosztalgiázásra szeretettel várnak minden érdeklődőt: egykori munkatársakat és utasokat egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 20. 11:09, hétfő | Helyi

Hercegek, grófok, bárók: Titokzatos arisztokraták városunkban

Hercegek, grófok, bárók: Titokzatos arisztokraták városunkban címmel Kimlei Péter helyismereti könyvtáros tart előadást a Huszár Gál Városi Könyvtárban november 24-én, pénteken 17 órai kezdettel.

2023. November 02. 08:10, csütörtök | Helyi

Árnyainktól nem szabadulhatunk: Beszélgetés Reisinger Attilával

Reisinger Attila: Árnyak között címet viselő legújabb kötetét november 16-án, csütörtökön 16 órától mutatják be a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A beszélgetőtárs Tuba László, az esten közreműködik Vitéz Vilmos.

2023. Október 04. 08:29, szerda | Helyi

Deák Ferenc és kortársai emlékkiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Deák Ferenc születésnapján, október 17-én nyílik az a kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban, amellyel nem csupán a 220 éve született államférfiról, hanem kortársairól is megemlékeznek.

2023. Szeptember 25. 08:34, hétfő | Helyi

Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, aminek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit.