Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. Május 11. 09:55, kedd | PR

FIAC kompresszorok, a készülékek úttörői

FIAC kompresszorok, a készülékek úttörői

Minden iparágnak és terméknek megvannak a maguk úttörői, olyan márkák és vállalatok, akik a folyamatos innovációnak köszönhetően töretlenül fejlesztik az adott ágazatot, vagy épp berendezést.

A kompresszorok területén ez leginkább a FIAC gyártóra igaz, akik a mai napig a piac fontos szereplői.

A kompresszorok fejlődéstörténete
Az elmúlt évtizedekben a technológiai fejlődés óriási léptékben ment végbe és ez az innovatív korszak a mai napig is tart. Ez sok esetben látványosabb, máskor pedig talán kevésbé, de tény, hogy minden folyamatos fejlődésben van. Az iparban ugyanakkor léteznek olyan berendezések és olyan megoldások, melyek a korábbi konstrukcióban is jól használhatók, megállják a helyüket a munka világában. Alapvetően ide tartoznak a kompresszorok is, legyen szó bármelyik típusáról is. Ugyanakkor ezek a készülékek sem nőttek csak úgy ki a földből, idáig is el kellett jutni valahogy.

A FIAC kompresszorok már évtizedek óta élen járnak a termékcsoport megújításában és minőségi gyártásában. A kompresszorok piaca és gyártása sokat köszönhet a FIAC tevékenységének, akik a folyamatos fejlődésre esküsznek. A gyártó márkaneve az évek során összenőtt a magas minőséget képviselő kompresszorokkal, így sokan használják előszeretettel a termékeiket a barkács felhasználástól kezdve az ipari tevékenységekig. De mégis miben tudnak többet, miben mások a FIAC kompresszorok és gyártójuk?

Az innováció története

Az olaszországi központtal rendelkező FIAC bő négy évtizede, 1977-ben jelent meg a piacon és rögtön egy hatalmas újítást vezettek be. Megjelenésükkel egyidőben megszülettek a hordozható kompresszorok, mely által a berendezések a hobbi- és félprofi felhasználók számára is elérhetőbbé, használhatóbbá váltak, ezzel egyben hatalmas piaci rést is betöltve. Ha ez nem lenne elég, a hordozható FIAC kompresszorokból rögtön három modell is érkezett. A belépő tehát több, mint meggyőző volt.

A gyártó ezután is a folyamatos fejlődést tartotta szem előtt, ennek szellemében gyártotta tovább a kompresszoraikat. Mindössze három év elteltével egy újabb mérföldkőhöz érkeztek, mely a kompresszorok teljes piacát meghatározta. Ekkor készültek el az első, teljes mértékben alumíniumból fröccsöntött kompresszor pumpák, melyek komoly fejlesztési munka eredményei. A FIAC kompresszorok fejlődése pedig ezután sem áll le, még ebben az évtizedben megalkotják az új előírásokhoz igazodó csendes ipari kompresszorokat, illetve a speciálisabb igényekre szabott olajmentes modelleket.

Tovább a megkezdett úton

A FIAC kompresszorok tehát egyértelműen a legnagyobb piaci innovációk letéteményesei, melyek szilárd alapot biztosítanak egy máig is jól ismert és jól működő nagyvállalatnak. Az elmúlt évtizedek már a finomhangolás és a bővülés időszakát hozták el. Alkalmazkodva a megújuló környezetvédelmi előírásoknak a villanymotorok fejlesztésére is nagyobb hangsúlyt fektettek, és elkészült az úgynevezett intelligens kompresszor.

A 2000-es években a FIAC kompresszorok hobbi szériájának, illetve a csavarkompresszorok termékcsaládjának a megújítása történt meg. A FIAC évtizedeken átívelő sikertörténete a mai napig töretlen, és a kompresszorok piacának meghatározó és megbízható szereplői. Minden bizonnyal a következő évek is újabb innovatív megoldásokat hoznak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:12, csütörtök | PR

Zajlik a közigazgatás, védelem ágazat munkaerőpiaci elemzése!

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 04. 11:09, kedd | PR

A dugattyús kompresszorok típusai

A dugattyús kompresszorok a gázsűrítők családjának egyik népszerű szériáját képviselik. Működési elvük a lehető legegyszerűbb, így költséghatékony és alacsony szervizigényű berendezések.

2021. December 04. 10:35, szombat | PR

A vidék logisztikája – raktárbérlés Debrecenben

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a fővároson kívül is van élet. Ugyanúgy igaz ez a gazdaságra is, mely az ország számos pontján mutat virágzó összképet.