Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2012. Augusztus 28. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Figyeljünk oda: a munkáltató is adhat iskolakezdési támogatást

Figyeljünk oda: a munkáltató is adhat iskolakezdési támogatást

Iskolakezdési támogatást adhatnak a munkaadók. A tanév első napját megelőző és az azt követő hatvan napon belül – tankönyv, taneszköz, ruházat formájában – adott juttatás történhet a munkáltató nevére szóló számla megtérítésével, illetve utalvány formájában is. Erről a NAV adószakmai szóvivője beszélt a közrádióban.

Linczmayer Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője a közrádióban elmondta, a vonatkozó adószabályok viszonylag egyszerűek. A törvény szerint a minimálbér 30 százalékának megfelelő összeg adható kedvezményesen, idén ez 27 900 forint. A munkáltató által adott értéket meg kell szorozni 1,19-dal, ami az alapérték, és erre kell fizetni 16 százalék adót és 10 százalék egészségügyi hozzájárulást (eho).

Ha adott munkavállalónak több iskolás gyereke van, akkor a munkáltató mindegyik jogosult kiskorú után adhat támogatást. A juttatás személyenként is lehet 27900 forintnál több, de az afölötti részre az eho nem 10 , hanem 27 százalék – mondta az adószakmai szóvivő.

A támogatás formájáról a munkáltató dönthet: adhat boltokban levásárolható utalványt vagy pedig – és a visszajelzések szerint ez tűnik egyszerűbbnek – kifizeti a munkavállaló által hozott számlákat. Fontos azonban figyelni rá, mert gyakori hiba, hogy a tankönyvről, taneszközről vagy ruházatról szóló számlán nem a munkavállaló nevét kell feltüntetni, hanem a munkaadóét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is

2024. Augusztus 04. 09:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 04. 09:24, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: Brüsszelből intézhették a Magyarország elleni ukrán olajembargót

Brüsszelben nem tudják elviselni, hogy Magyarország, minden nyomásgyakorlás ellenére, nem hátrál

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.