Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2023. Május 09. 11:03, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Figyelmetlenül kanyarodott a kamionos, halálos baleset lett a vége

Figyelmetlenül kanyarodott a kamionos, halálos baleset lett a vége

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 58 éves török kamionsofőr ellen, aki figyelmetlen kanyarodásával halálos balesetet okozott.

A szemből érkező autós elé kanyarodott kamionjával egy 58 éves török kamionsofőr még tavaly augusztusban Lébény térségében. Az autós hiába fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni, 49-53 km/órás sebességgel a kamion oldalának ütközött. Sem az autó sofőrje, sem utasa nem volt bekötve, a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, míg utasa életét vesztette. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő szerint a halálos baleset bekötött biztonsági öv mellett nem következett volna be. Az ügyészség a kamion vezetőjével szemben halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

2024. Február 12. 12:09, hétfő | Helyi

Két könyv, egy életmű: Beszélgetés Deák Ernővel

Deák Ernő munkásságába nyerhetnek betekintést az érdeklődők február 21-én, szerdán 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

2024. Január 05. 14:52, péntek | Helyi

Festménykiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Varga Katalin kortárs festőművész festményeiből nyílik kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében 2024. január 12-én, pénteken 17 órától.

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Sport

Willi Orbán Fair Play-díjat kapott Németországban

A Német Sportújságíró Szövetség különdíjban részesítette Willi Orbánt, az RB Leipzig magyar válogatott futballistáját.