Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2023. Május 09. 11:03, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség

Figyelmetlenül kanyarodott a kamionos, halálos baleset lett a vége

Figyelmetlenül kanyarodott a kamionos, halálos baleset lett a vége

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 58 éves török kamionsofőr ellen, aki figyelmetlen kanyarodásával halálos balesetet okozott.

A szemből érkező autós elé kanyarodott kamionjával egy 58 éves török kamionsofőr még tavaly augusztusban Lébény térségében. Az autós hiába fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni, 49-53 km/órás sebességgel a kamion oldalának ütközött. Sem az autó sofőrje, sem utasa nem volt bekötve, a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett, míg utasa életét vesztette. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő szerint a halálos baleset bekötött biztonsági öv mellett nem következett volna be. Az ügyészség a kamion vezetőjével szemben halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A büntetési tétel öt évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a vádlottat a bíróság tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:34, kedd | Helyi

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását - tájékoztatott a Győri Törvényszék.

2023. Május 30. 08:41, kedd | Helyi

Fotókiállítás Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix munkáiból a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix fotóiból nyílik kiállítás #turistakéntvárosunkban – Séták Magyaróváron címmel a Huszár Gál Városi Könyvtárban június 2-án, pénteken 17 órakor.

2023. Május 22. 11:15, hétfő | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

2023. Május 18. 11:07, csütörtök | Helyi

Hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak négy nap van az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.