Városlista
2024. szeptember 13, péntek - Kornél

Hírek

2014. Július 07. 11:34, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Figyelmeztető sztrájk volt a Lagermax budaörsi gyárában

Figyelmeztető sztrájk volt a Lagermax budaörsi gyárában

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak hétfő reggel 8 és 10 óra között a gépjárművek szállítására szakosodott Lagermax Autótranszport Kft. budaörsi telephelyén. A gépkocsivezetők az érdemi bértárgyalások kikényszerítését igyekeztek a munkabeszüntetéssel támogatni – tájékoztatta a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) az MTI-t.

Járási Tamás elnök elmondta, hogy a szakszervezet számos kezdeményezése ellenére, több mint fél éve nem jött létre a március 31-én lejárt bérmegállapodás helyébe lépő új megállapodás. Mivel a cég vezetésével folytatott többszöri konzultáció eddig nem vezetett eredményre, a szakszervezet figyelmeztető sztrájkot hirdetett. A szakszervezeti vezető közlése szerint a budaörsi telephelyen foglalkoztatott 200 munkavállaló közül 110 gépkocsivezető lépett sztrájkba, mintegy harmaduk a telephely ebédlőjében pihent 10 óráig, míg az úton lévők, szerte Európában, valamelyik parkolóban álltak le két órára.
Ha a hétfői figyelmeztető sztrájk nem vezet eredményre, a taggyűlés határozata alapján akár hosszabb munkabeszüntetésre is sor kerülhet Budaörsön – közölte a 18 cég képviseletét ellátó MCDSz elnöke.
Lagermax budaörsi vezetése az MTI megkeresésére későbbre ígért tájékoztatást a sztrájkkal kapcsolatban.
A cég honlapja szerint a személygépkocsik és kis haszonjárművek nemzetközi és belföldi fuvarozásával, illetve szállítmányozással foglalkozó Lagermax Autótranszport Kft. 1993 óta 100 százalékos osztrák tulajdonban van. Budaörsön 250 ezer négyzetméter, nagy részben saját tulajdonú, gépkocsi-tárolásra alkalmas területtel, és körülbelül 100, főleg Mercedes típusú, a nemzetközi forgalomban is részt vevő autószállító szerelvénnyel rendelkeznek. Legfőbb ügyfeleik a világ multinacionális autógyártói, ezek magyarországi vezérképviseletei, illetve kereskedőhálózata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.