Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 23. 13:36, szombat | Belföld
Forrás: mti

Figyelni kell a gyermekekre az ünnepi időszak balesetveszélyei miatt

Figyelni kell a gyermekekre az ünnepi időszak balesetveszélyei miatt

Az ünnepi időszakban több olyan baleset is érheti a gyermekeket, amelyek az évnek csak ebben az időszakában fenyegetnek, ezért a lakásban és a szabadban is jobban oda kell figyelni rájuk

- mondta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány vezetője szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Kiemelte, hogy a karácsonyi sütés-főzés miatt gyakoriak az égési sérülések, de áramütéssel is gyakrabban találkoznak a mentők ilyenkor, mivel a színes fényfüzéreket, díszes ünnepi világításokat a gyermekek érdekesnek találják. A rosszul szigetelt világító díszek veszélyesek lehetnek - figyelmeztetett.

A kisgyermekkel utazó autósoknak a biztonsági üléseket ajánlotta, mivel ezek - mint mondta - sokszor akár életet menthetnek a csúszós utakon, megfelelő biztonsági felszerelésekkel nagy erejű ütközésekből is komolyabb sérülés nélkül kerülhetnek ki a gyermekek.

Az alapítvány vezetője hangsúlyozta, hogy télen sem ritkák a szabadtéri balesetek, ám a síelés, szánkózás vagy korcsolyázás miatti fejsérüléseket bukósisakkal ki lehet védeni.

Gesztesi Éva ismertette, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Budapesten, Győrben, Pécsen, nyáron pedig a Balaton körül, a Szent Márton Alapítvány pedig a főváros mellett Debrecenben és Miskolcon vesz részt a gyermekmentésben az Országos Mentőszolgálattal együttműködve.

A gyermekmentő járműveket speciális gyógyszerekkel és eszközökkel szerelték föl, a mentési feladatokat általában kórházi tapasztalattal rendelkező, gyermekintenzív vagy gyermektraumatológiai osztályon dolgozó szakorvosok végzik - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során