Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. Október 24. 07:29, kedd | Bulvár
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Filmbe illő, drámai mentőakcióban mentette meg lányát egy fehér cápától

Filmbe illő, drámai mentőakcióban mentette meg lányát egy fehér cápától

Filmbe illő, drámai mentőakcióban mentette meg lányát egy fehér cápától egy ausztrál férfi.

A 15 éves Sarah egy kajakból tintahalra horgászott vasárnap a dél-ausztráliai Normanville partvidéke mentén, amikor egy 4,5 méteres tengeri ragadozó, vélhetően egy nagy fehér cápa kilökte a csónakjából és rátámadt.

A közelben két másik gyermekével egy másik csónakban tartózkodó apa, Chris Williams már akkor felfigyelt a támadásra, amikor a cápa többször is megkerülte a kajakot, és neki-nekitámadt. A férfi azonnal bekapcsolta a csónakmotort, és lánya segítségére sietett.

Mint később ausztrál tévétársaságoknak összegezte: a cápa már éppen azon volt, hogy felfalja a lányát, akit azonban az utolsó pillanatban sikerült kimenteni a tengerből, mielőtt komolyabb baja esett volna. A cápa jó darabig követte az üres kajakot is, amelyet a motorcsónakkal vontattak partra.

Az incidenst sokkhatással, karcolásokkal és horzsolásokkal túlélő kislány azt mondta, a támadás épp olyan volt, mint amilyeneket cápás filmekben lehet látni. Sokkot kapott a látványtól nővére is.

Pár napja egy búvár erős tempóban hét kilométert a part felé úszva menekült meg az őt üldöző cápáktól.

Ausztrália partjainál gyakoriak a cápatámadások, idén már 14 esetet jegyeztek fel, az egyikben egy 17 éves lány életét vesztette. Szakértők szerint a vízi sportok egyre népszerűbbé válása is hozzájárul a cápatámadások számának emelkedéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.