Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Március 20. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Saját

Fogorvosnál a Gyermekek Átmeneti Otthonának lakói (szervező: Lions Klub Mosonmagyaróvár)

Fogorvosnál a Gyermekek Átmeneti Otthonának lakói (szervező: Lions Klub Mosonmagyaróvár)

Dr. Frank Kannmann fogorvos a Lions Club Mosonmagyaróvár felhívásának eleget téve vállalta a Gyermekek Átmeneti Otthonában élők fogászati kezelését.

Nem szeretek fogorvoshoz járni – azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül…
Március 18-án mégis örömmel léptem be a H@ppy Dent Fogászat kapuján és alig vártam, hogy találkozzam Dr. Frank Kannmannal.

Hogy miért? Mert ő az a fogorvos, aki a Lions Club Mosonmagyaróvár felhívásának eleget téve vállalta a Gyermekek Átmeneti Otthonában élők fogászati kezelését.

A doktor úrnak már van tapasztalata a karitatív munkában, hiszen évente többször látogat el egy kis brazil faluba, ahol szintén gyermekeket kezel.

„Szívesen vállalom hátrányos helyzetű, átmeneti otthonokban élő gyerekek kezelését. – mondja – Ők nagyon hálásak azért, hogy valaki törődik velük.”

Kérdésemre, hogy mennyire elterjedt hazánkban az effajta jótékony tevékenység, a doktor úr elárulta, hogy nem igazán tud hasonlóról, mi több hazájában, Németországban sem hallott ilyenről.
„Vannak országok, mint például Brazília, ahol szokás az, hogy ha valakinek jól menő praxisa van, hetente egy napon azért nyitja ki a rendelőjét, hogy ingyen kezelje az embereket. – meséli – Hogyha valaki gazdag, ad annak, aki szegény. Ott ez a kultúra része.”

Közben megérkeztek a gyerekek.Deé Rita, a Lions Club Mosonmagyaróvár elnöke kísérte el őket. Némi izgalommal, de nagyon lelkesen várta mindenki, hogy sorra kerüljön. Dr. Frank Kannmann ellenőrizte és ellátta a gyerekek fogait, valamint tanácsokat adott a szájápolással kapcsolatban. Tömött, húzott és fehérített, de minden kis páciens nagyon bátran tűrte a beavatkozásokat. Közülük többen hamarosan újra beülhetnek a doktor úr székébe, hiszen áprilisban folytatódnak kezeléseik.

„Gyerekekkel dolgozni nehéz, mert félnek és meg kell szerezni a bizalmukat. Ez gyakran sok időbe telik, de aztán olyan sokat visszaadnak abból a törődésből, amit kapnak tőlünk! Ez egy olyan érzés, ami megfizethetetlen…” – mondta mosolyogva a csupa szív orvos.

Deé Rita elmondta, hogy kezdeményezésük még a Lions Clubok között is egyedülálló itt Mosonmagyaróváron.
„Karitatív tevékenységünk üde színfoltja ez a fogászati szűrés Kannmann Úrral. Együtt izgulhatunk a gyerekekkel a váróban és megtaníthatjuk nekik azt, hogy rendszeres fogmosással, valamint fogászati kontrollal minél tovább megőrizhetik egészségüket és bájos mosolyukat.”

Párizs Eszter

InfoMosonmagyaróvár Szerkesztőség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.