Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2011. Június 29. 14:45, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

FTC: feljelentés tv-s ügyben, „próbajátékon levő” szponzor

FTC: feljelentés tv-s ügyben, „próbajátékon levő” szponzor

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke szurkolói ankétot tartott a Springer-szobornál, ahol több száz szimpatizáns jelent meg. Az eseményen többek között elhangzott, hogy továbbra is válságban van a klub, így minden kiadást meg

 

„Válságban vagyunk, a poklot éljük most meg, ezért kellett csökkenteni a költségvetést, a focistáknál ez 60 százaléka az elmúlt évihez képest. Közöltük pár játékossal, hogy képtelenek vagyunk fizetni a korábbi bérüket – a többség ezt megértette. A stábnál is csökkentettük a költségeket, mi sem veszünk fel fizetést. A szponzoroknak vannak elvárásaik, átlátható költségvetést akarnak, ezt most még nem tudjuk garantálni, de ezen dolgozunk, nagyon nehéz...” – mondta Kubatov.

„Ha egyetlen dolgot elrontunk, vége a Fradinak! Az is nagy szó, hogy van meleg vizünk és kimenő hívásunk. Valamelyik nap a mobilhívásokat is korlátozták. A jelenlegi keretben található játékosok szerencsére sikerre éhesek, Otten a nemzetközi meccsekért jött ide” – tette hozzá az elnök, aki utalt a Valencia nyári érkezésére is, amiről már korábban hírt adtunk.

Sztanics és Tutorics valóban távozik, velük nem sikerült megegyezni a módosításról, ellenben a kérdéses játékosok közül Józsi, Rodenbücher és Andrezinho marad. Csizmadia Csaba átlag fizetésért maradt, neki fontos volt a csapat. Oláh Lóránt megvételére opciós joga lesz az FTC-nek a szezon végén.

Elsősorban gyors játékosokat kerestek, a magyar piacról is igazoltak volna, de ott nem könnyű megfizethető játékost találni. Somalia leigazolása biztosra vehető, de közel az egyezség Alisonnal is, valamint az elnök még a Lázok-szálat sem zárná le végleg, hosszú még az átigazolási szezon.

Kubatov elmondta, jelen pillanatban úgy tűnik, 600 millió forint hiányt okoztak az angolok, így minden felesleges kiadás, például jövőbeni büntetések, zárt kapus meccs, végzetes lehet.

A légiósok szerződésébe beleveszik, hogy meg kell tanulniuk legalább alapszinten magyarul, illetve ismerniük kell a Ferencváros történelmét, illetve a családjukkal együtt nem vehetnek részt a sportfogadásokban.

Kubatov megerősítette a Nemzeti Sport korábbi információját, hogy nem lesz televíziós közvetítés a csütörtöki meccsről, ugyanis még Furulyás János idejében 50 ezer euró kölcsönért eladták a jogokat, ami aránytalanul alacsony összeg. Azóta ráadásul továbbértékesítésre is kerültek a jogok, a jelenlegi vezetés azonban nem ismeri el a korábban kötött megállapodásokat. A televíziók a rendezetlen viszonyok miatt nem adják a Fradi El-meccsét. Már megírták a feljelentést, és meg is teszik a szükséges jogi lépéseket.

A lehetséges szponzorokkal kapcsolatban elhangzott, hogy eddig csak kisebbek estek be, a Groupama biztosító egyelőre „próbajátékon van” a nemzetközi kupameccseken. A Zrt. egy euróért történő átvételével kapcsolatban augusztus 30-ig tolták ki a határidőt (még tart az átvilágítás), a stadion és a körülötte levő területek megvétele esetében elképzelhető a magyar állam szerepvállalása is.

Az ankét végén rövidebb kérdések is elhangoztak, amelyekből kiderült, hogy Almássy Kornél politikus veszi át a jégkorong szakosztályt, a férfikézilabdások esetében nem volt más megoldás, csak a PLER-rel való fúzió (zöld-fehér lesz a mez, kék csíkkal, a meccseket Lőrincen rendezik).

A focistáknál még nincs végleges mez, míg az internetes megjelenéssel nem tudnak mit kezdeni, ugyanis a jogok Várszegi Gábor kezében vannak, akivel a többi, birtokában levő kereskedelmi jogokkal együtt békés úton akarnak megállapodni az átvételükről (az üzletember állítólag 1.8 milliárdot kér értük).

Címkék: ftc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

2024. Július 11. 20:57, csütörtök | Sport

Mecsekről a Fehérvár ralira

Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal.

2024. Július 11. 07:55, csütörtök | Sport

A Veszprém HC meghívást kapott férfi kézilabda klubvilágbajnokságra

A Veszprém HC szabadkártyával részt vehet a férfi kézilabda klubvilágbajnokságon.

2024. Július 11. 07:52, csütörtök | Sport

Watkins döntőbe lőtte Angliát

Az angol labdarúgó-válogatott utolsó pillanatban szerzett góllal hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a holland csapatot a németországi Európa-bajnokság Dortmundban játszott szerdai elődöntőjében.