Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2024. Július 30. 15:37, kedd | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Futamgyőzelmek és értékes pontok a Histo Cup-on!

Futamgyőzelmek és értékes pontok a Histo Cup-on!

A Pannónia Ringen járt a Kermor Motorsport legénysége, és ha már ott voltak sikerrel jártak!


Histo Cup Formula Renault Bajnokság
PannóniaRing
Formula Renault FR1 - FR2
Kermor Motorsport
2024.07.12-14.

Íme a csapat beszámolója a versenyről.

Szabó Sándor Csapatvezető: A Brno-i hétvégén történt verseny törlés pótlását erre a hétvégére rakták a szervezők. Ezért kettő versenyt futottunk szombaton, és egyet vasárnap. A nagy meleg miatt ez nagy megterhelést jelentett mind az emberek, mind a versenytechnikák számára. Ezért nagyon várta az egész csapat.
Az első versenynapon Kovács Ádám Formula Renault FR2-vel az első versenyen a második helyről rajtolva a második helyen ért célba. A második versenyen Formula Renault kategóriában második helyről rajtolt. Folyamatos szoros csatában küzdött az első helyért, többször oda-vissza előzték egymást a bajnokságban harmadik helyen álló Dominic Makolmmal. Sajnálatos módon a nagy csata végeredménye egy komoly baleset lett. Ádám a verseny utolsó kanyarjában ellenfele mellé beszúrt belső íven, aki ezt a manővert nem vette észre, ezért ráhúzta Ádámra az autót. Az ütközés következtében kerék a kerékre rászaladt, így Ádám átrepült ellenfele feje felett, a földet érést követően a salakágyban kötött ki. Mind a két versenyautóban jelentős anyagi kár keletkezett, de szerencsére senki sem sérült meg a balesetben. A baleset miatt Ádám a második futamon nem szerzett pontot.
Christopher Oslanec Formula Renault FR1-gyel kategóriájában az első versenyen a második helyről rajtolva az első helyen ért célba. A második versenyen egy szabály ellenes hiba miatt törölték az idejét, így az utolsó helyről rajtolt. A versenyen a jó rajt miatt megszerezte az első helyet. Szinte hibátlan versenyzéssel konstans időket autózva nagy előnnyel sikerült megszerezni mindkét futamon a kategória első helyét.
A második versenynapon Kovács Ádám indulása az előző napi törés miatt nagyon kétséges volt. Szerencsére sok ember segítségével össze tudtuk szedni a megsemmisült alkatrészeket, és a szerelők egész éjszakai kiváló munkájának köszönhetően sikerült a vasárnapi időmérőre kigurulni az újjá épített autóval. A beállítások itt még nem voltak tökéletesek, ezért csak a harmadik rajthelyet szerezte meg. Az előző napi baleset miatt Ádám kapott egy öt rajthelyes büntetést, így a nyolcadik helyről indult a futamon. A versenyen a rajtot követően hatalmas tempót diktálva a második helyen ért célba.
Christopher Oslanec nagyon jó időt futott a harmadik időmérőn, így FR1 kategóriában megszerezte az első rajtkockát. A futamot szintén nagy fölénnyel sikerült a dobogó legmagasabb fokán befejeznie.
A negyedik forduló után Kovács Ádám a két második helyet követően még vezeti a Histo Cup Formula Renault bajnokságát összetettben. Christopher Oslanec a hétvégén kimagasló teljesítményével három futamgyőzelemmel feljött az összetett negyedik helyre.


Christopher Oslanec: "A Pannónia Ringen először álltam rajthoz egy számomra ismeretlen pályán. Minden futam előtt a pályát gyakorlom szimulátoron, és próbálom a beállításokat, de a pályán a formula autó másképp viselkedik. A pénteki nap a beállításokról, és a tesztelések szólt a szombati, és a vasárnapi futamokra. A Pannónia Ringen három időmérő és három verseny volt, mivel a Brnoi vasárnapi futamot törölték és itt Pannónia Ringen szombati napon megtartották. A szombati időmérők jól sikerültek. Kétszer második helyezett lettem, amiből egyszer büntetés kaptam, úgy, így az utolsó helyről rajtolhattam. Nem adtam fel a harcot, és minkettő futamban első helyezést értem el! Vasárnap az időmérőt megnyertem, és nem okoztam a Kermor csapatnak csalódást, és ismét engem intett le a kockás zászló!
Ez mind nem jött volna létre, ha nincs ügyes csapatmunka, szerelők és erős csapatszellem. A Pannónia Ringen az első, és a második kanyar az kedvencem, és ki is használtam az előzésekben. A következő Slovakia Ringi futamra már készülődök a beállításokkal, és gyakorlom a pályát."

Legvégén szeretném megköszönni a Kermor csapatnak, szüleimnek és támogatóimnak, hogy részt tudok venni a versenyeken.

Kovács Ádám: Nehéz hétvége volt a számunkra, de jó irányba haladunk. A pályán elég sok helyen egyenetlen volt az aszfalt, más kategóriák számos versenyzőjének folyt el az olaj mert rengeteg helyen leértek az autók.
Pénteken sok beállítást tudtunk kipróbálni, de még nem sikerült megtalálni a megfelelő setup-ot.
Szombaton az első időmérőn viszonylag hűvösebb volt az idő, a második helyre kvalifikáltuk magunkat. A második időmérőre kisütött a nap és nagyon gyorsan megváltozott a pálya, így a harmadik legjobb időt sikerült megfutni. Az első versenyre próbáltunk ismét állítani az autón, de sajnos nem lett jobb, maradtam a második helyen.
A második versenyre sikerült eltalálni a beállítást, erősek voltunk az egész futamon, viszont az első helyért egy nagyon kemény és szoros küzdelem közben az utolsó körben összeakadtunk versenytársammal és egyikünk se tudta befejezni a versenyt.
Ezután a versenybírák adtak egy elég érdekes határozatot, ami nem teljesen volt fer, de ebbe most nem folynék bele. Sok alkatrész sérült és cserélni kellett, de hála a csapatnak sikerült az éjszaka összerakni az autót, amit külön nagyon köszönök nekik, és a versenytársaknak, akik tudtak alkatrésszel szolgálni.
A vasárnapi versenyt a nyolcadik helyről kezdtük. Erős tempónk volt az elejétől, feljöttem egészen a második helyre, ha még lett volna egy kis idő talán az első helyre ismét lett volna esély, de sajnos amíg felküzdöttem magam az első versenyző mögé, eléggé elkoptak a gumijaim és már nem volt elég tempókülönbség közöttünk.

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget édesapámnak, a Kermor Motorsport-nak, és a Premiumshop24.hu-nak!

Fotó: Kermor Motorsport - Histo Cup

- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:12, kedd | Sport

Párizs 2024 - Az argentinokat legyőzve javított a férfi kézilabda-válogatott

A magyar válogatott remek játékkal 35-25-re győzött hétfőn Argentína ellen a párizsi olimpia férfi kézilabdatornáján, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 30. 08:09, kedd | Sport

Kovács Richárd remekelve negyeddöntős az ökölvívótornán

A 63,5 kilogrammban szereplő Kovács Richárd a 16 között remek teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzött és bejutott a negyeddöntőbe hétfőn a párizsi olimpia ökölvívótornájának harmadik versenynapján.

2024. Július 30. 08:01, kedd | Sport

BL-selejtező - Formalitásnak tűnő visszavágó vár a Ferencvárosra

Ötgólos előnye birtokában formalitásnak tűnik a Ferencváros keddi visszavágója a walesi The New Saints vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában.

2024. Július 29. 08:04, hétfő | Sport

Belga Nagydíj - Russellt kizárták, Hamilton a győztes

Túl könnyű volt az autója, ezért utólag kizárták a győztes George Russellt, a Mercedes brit versenyzőjét, így végül csapat- és honfitársa, Lewis Hamilton nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat.