Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2011. Március 19. 11:52, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Gázárkedvezmény: megyénkben ezer esetben van szükség hiánypótlásra

Gázárkedvezmény: megyénkben ezer esetben van szükség hiánypótlásra

Hamarosan lejár a hiánypótlási határidő a nagycsaládosok részére adható gázárkedvezmény igénylése kapcsán. Takács Tibor, a Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának Családtámogatási Irodavezetője elmondta, me

Az egyik probléma az, ha az igénylő EMFESZ-es fogyasztó volt és az új szolgáltatótól még nem kapott számlát, így nem is tudta azt leadni az támogatás igénylésekor. Az Államkincstár most már kérni fogja a számla másolatát, hiszen csak azzal tudják elbírálni az igénylést.


A másik gyakori probléma, hogy sok ügyfél azt hitte, hogy a családi pótlékban részesülő személynek kell igényelni a gázár támogatást, pedig valójában annak, aki szerződéses viszonyban áll a szolgáltatóval. Ők most kapnak egy üres igénybejelentőt, amit annak a személynek a nevére kell kitölteni, aki a szolgáltatóval szerződött.
Az ügyfelek a felhívás kézhezvételétől számítva 8 napig pótolhatják a hiányosságokat. Leadhatják személyesen Győrben, a Szabolcska utca 1/A szám alatt, vagy elküldhetik postán a Magyar Államkincstárnak címezve, a Pf. 131-re. Takács Tibor hangsúlyozta, hogy ha valaki postán küldi a hiánypótlást, akkor a postára adás napja számít a 8 napba.


Takács Tibor elmondta, több kérelmezőt is el kellett utasítaniuk amiatt, mert nem volt a családban három olyan gyerek, aki után családi pótlék jár, és sokan igényeltek gázár támogatást olyanok is, akik távhővel vagy fatüzeléssel fűtenek. Ezeket az igényeket nem tudták elfogadni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen