Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 25. 19:45, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Generali: ezer forintos benzinárig használná kocsiját a többség

Generali: ezer forintos benzinárig használná kocsiját a többség

A Generali Biztosító egyik legutóbbi felmérése szerint ezer forint körüli benzinárig használná kocsiját a megkérdezett autósok 70 százaléka, a fennmaradó 30 százalék a benzinár alakulásától függetlenül mindenféleképpen autóba ülne - mondta Ilics László, a biztosító vezérigazgató-helyettese egy csütörtöki budapesti háttérbeszélgetésen.

Kiemelte: a Generali kutatásának tapasztalatai arra is rámutattak, hogy az idei kgfb-kampány során az árverseny mellett a szolgáltatások összevetése, versenye is előtérbe kerülhet a biztosítóválasztás alkalmával.
A vezérigazgató-helyettes kifejtette: az 1200 fős reprezentatív kutatás eredményei alapján a nők ragaszkodnak jobban az autós közlekedéshez. Míg a férfiak átlagosan már 663 forintos benzinár mellett döntenének alternatív közlekedési eszköz mellett, a hölgyeknél ez az árszint ezer forint felett volt.
Ilics László kiemelte: míg a Budapesten élők már 500 forint körüli benzinár mellett "letennék" az autójukat, addig a vidéki városokban és falvakban ugyanez csak ezer forintot meghaladó üzemanyagár mellett történne meg. Elmondta: feltehetően ennek hátterében a jóval nehezebben elérhető alternatív közlekedési lehetőségek állnak.
Szólt arról is, hogy a kötelező felelősség biztosításokról (kgfb) való döntés esetében az ár mellett egy fő szempontot emelt ki a megkérdezettek több mint fele, ez pedig a biztosító megbízhatósága volt (54 százalék). Emellett lényeges szempontnak bizonyult az online kötés lehetősége (47,6 százalék), a káresetekkel összefüggő ügyintézés gyorsasága (45,6 százalék), illetve a könnyen elérhető ügyfélszolgálatok (32,8 százalék).
Hozzátette: csupán a megkérdezett autósok 11,4 százaléka mondta azt, hogy az áron kívül semmilyen más szempontot nem vesz figyelembe a kgfb biztosítása megkötésekor.
Az MTI kérdésére Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta: a magyarországi "autós összkár" - a balesetek okozta közvetlen és közvetett károkat, a kiesett munkaórákat is beszámítva - becslések alapján eléri éves szinten a 700 milliárd forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során