Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2012. Július 29. 09:57, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség Kép: OrientPress Hírügynökség / Christian Houdek/PI

Gumicsizmákat a kézbe, indul a parasztgolf-bajnokság

Gumicsizmákat a kézbe, indul a parasztgolf-bajnokság

Ismét alacsonyan szállnak a gumicsizmák vasárnap, a Landgut Cobenzl biogazdaságában. A parasztgolf-bajnokság idén is könnyed kikapcsolódást ígér a természetközeli sportélményre vágyóknak.

Ennek a különös ügyességi játéknak nem a labda és az ütő az elengedhetetlen kellékei, mint a hagyományos golfnak, hanem gumicsizma, illetve különböző kerti szerszámok és eszközök. A parasztgolf lényege ugyanis nem más, mint a célbadobás. Gumicsizmát kell kézzel minél messzebbre hajítani, illetve adott számú célba – talicskába, vödörbe, szalmabálára – minél pontosabban bedobni. Különösebb előismeretekre tehát nincs szükség, bárki benevezhet.

„A parasztgolf tökéletesen illik biogazdaságunk profiljába itt a Cobenzl birtokon. Ez a sportág remek lehetőséget kínál arra, hogy erősítsük az ifjak és örökifjak környezettudatosságát és kreativitását, valamint felkeltsük érdeklődésüket a biogazdálkodás iránt.“ – nyilatkozta Herbert Veit, a Landgut Cobenzl biogazdája.

Aki többet szeretne megtudni erről a játékról, az egyes kerti szerszámokról, esetleg érdekli, hogy a gumicsizma-golfot miért döntően biogazdaságok területén űzik, annak oktatást is kínálnak a Landgut Cobenzl pályáján. Sikeres elméleti és gyakorlati vizsgák után pedig egy parasztgolf-bizonyítvány büszke tulajdonosaként térhet haza.

Ezen kívül a Parasztgolf-Szövetség nemcsak profiknak, hanem cégeknek, családoknak és egyesületeknek is rendez versenyeket a birtokon. A csapatszellem erősítésén túl a legjobb találati pontosságot elérő résztvevők rögtön be is nevezhetnek a következő hivatalos bajnokságra - derül ki a Compress ajánlójából.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén