Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Augusztus 04. 05:00, hétfő | Bulvár
Forrás: fullank.com

Gyermeknyi méretű szexrobotokat terveznek, pedofiloknak

Gyermeknyi méretű szexrobotokat terveznek, pedofiloknak

Hová is tart ez a világ?

A robotika vezető szakértői szerint nemhogy elkerülhetetlen, de egyenesen szükséges a gyermekeket megformáló szexrobotok kifejlesztése, mivel ezzel jelentősen csökkenthető lehet a kicsik elleni szexuális bűncselekmények száma - írja a Daily News. Ha hihetünk a híreknek, nemcsak kisgyerekeket, de fogyatékkal élőket és állatokat megtestesítő robotok is készülhetnek majd ugyanilyen célokra.

"A gyerekrobotok olyanok lehetnének a pedofiloknak, mint a szintetikus ópiátok a kábítószer-függőknek" - nyilatkozta a Forbesnak Ron Arkin, a georgiai Műszaki Egyetem Mobil Robot Laboratóriumának vezetője, aki szerint azonban nem feltételezhetjük, hogy ez biztosan pozitív eredményeket hoz majd. A szakértő úgy gondolja, a dolog megér egy próbát, hátha tényleg mérsékelni lehet majd vele a szexuális bűncselekmények számát. "Már akkor megéri a projekt, ha csak néhány kicsit sikerül megmenteni vele" - érvel.

Ugyanígy vélekedik a Life.hu szexuálpszichológusa, Győri Szilvia is. "Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha csak egy gyerek megmenekül a robotok által, már megéri. De ahhoz, hogy a robotok használata elterjedjen a pedofilok körében, ki kell alakulnia egyfajta 'robotkultúrának' vagy trendnek, és el kell terjednie. Azon is sok múlik, hogy hogyan tálalják ezeket a játékokat a közönség elé" - állítja a szakértő.

Ben Way robotikakutató és a Jobocalypse: The End of Human Jobs and How Robots Will Replace Them című könyv szerzője úgy véli, hogy ez lehet a leghatékonyabb módja a gyerekekre irányuló szexuális bűncselekmények visszaszorításának. Hiszi, hogy a társadalomnak igenis támogatnia kell ezt a technológiát, és vennie kell a fáradságot az alapos kutatásra.

A szexrobotoknak az lenne a célja, hogy hiányt pótoljanak és bizonyos szexuális vágyakat ki lehessen velük élni, akár a perverzió kategóriájában is. Persze egy gép nem nyújthatja azt az élményt, mint egy emberi lény, hiszen a szex sem csupán testiségről szól. Mindig ott vannak az érzelmek, akármilyen emócióról is legyen szó. A lelki rész pótolhatatlan, de legalább nyújt egyfajta kompromisszumos megoldást.

Esetleg kíváncsiságból is ki lehet őket próbálni, annak, aki a borsos árat meg tudja fizetni. De nehezen tudom elképzelni, hogy annyira beváljon, hogy sokkal jobban vágyjunk a robotokra, mint egy hús-vér partnerre!"

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 06:00, csütörtök | Bulvár

Akkorát rúgott a táborozó gyermekbe az edző, hogy a fiú a fejére esett

Óriási felháborodást keltett az a napokban nyilvánosságra került felvétel, amelyen az látszik, hogy a szolnoki kalandparkban egy felnőtt férfi kirúgja a rábízott kisgyerek lábait, aki ennek következtében fejre esik.