Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 26. 08:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Gyermekprogramokkal várja a legfiatalabb korosztályt az Országház

Gyermekprogramokkal várja a legfiatalabb korosztályt az Országház

Gyermekprogramokkal várja a legfiatalabb korosztályt az Országház, az érdeklődők számára többek között ingyenes múzeumpedagógiai vezetést és gyerekkoncertet szerveznek,

valamint a gyerekek eljátszhatják a koronázási szertartást is - olvasható az Országgyűlés Hivatala által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Országház minden nap fogad látogatókat a korábbinál jelentősen kedvezőbb, újranyitó jegyárakkal. A tavaly bevezetett családi jegy pedig további kedvezményt biztosít. Az Országgyűlés Hivatala díjmentes látogatásra várja nyári táborok szervezésében a magyar törvényhozás épületébe érkező gyermekeket. A csoportok előzetes bejelentkezést követően részt vehetnek a korosztályokra szabott diákvezetéseken és a múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Az Országház-látogatásra a korosztály megjelölésével az idegenforgalom@parlament.hu, a pedagógiai programokra a muzeum@parlament.hu e-mail-címen jelentkezhetnek.

A Tér-Zene programsorozat részeként június 4-től csütörtökönként ingyenes könnyűzenei koncertek szórakoztatják az érdeklődőket a Kossuth téren. Június 26-án, szombaton rendhagyó gyerekkoncerten vehetnek részt a családok. Az Országház főbejárata előtti területen a Kifli Zenekar lép fel délután, majd a Múzeumok éjszakája rendezvényen a gyerekek eljátszhatják a koronázási szertartást vagy interaktív díszelgő bemutatón vehetnek részt.

Az aktuális rendezvényeinkkel és a látogatással kapcsolatos bővebb információk a www.parlament.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.