Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Július 02. 11:15, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Gyorsulnak a bankok közti napközbeni átutalások

Gyorsulnak a bankok közti napközbeni átutalások

Szeptember 7-től a bankok közötti napközbeni átutalások a jelenlegi 2 óra helyett átlagosan 1 óra alatt íródnak jóvá az ügyfelek bankszámláin, miután az elszámolási ciklusok száma 5-ről 10-re nő.

Közölte az átutalási rendszert működtető GIRO Zrt. csütörtökön az MTI-vel. További változás lesz, hogy az este vagy éjszaka benyújtott átutalásokat a GIRO Zrt. másnap reggel egy órával korábban juttatja el a címzettekhez, így az átutalt összegek már a bankfiókok nyitásakor az ügyfelek rendelkezésére fognak állni. Délután pedig fél órával meghosszabbodik az átutalási megbízások napközbeni benyújtására rendelkezésre álló időszak.

A GIRO Zrt. 2012. július 2-án indította el a napközbeni átutalásokat kezelő InterGIRO2 rendszert, amely az elmúlt három évben 480 millió bankközi átutalást hajtott végre 188 ezer milliárd forint értékben.

Címkék: átutalás, bank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.