Városlista
2024. augusztus 13, kedd - Ipoly

Hírek

2012. Július 30. 20:44, hétfő | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Hajléktalanok segítenek Tatabányán a krízisszálló építésében

Hajléktalanok segítenek Tatabányán a krízisszálló építésében

Tatabányán négy új konténerlakással bővítik a fedél nélküliek téli krízisszállását, a földmunkákat és a tereprendezést a szálló egykori lakói végzik el.

Tatabányán négy új konténerlakással bővítik a fedél nélküliek téli krízisszállását, a földmunkákat és a tereprendezést a szálló egykori lakói végzik el - mondta el a hajléktalangondozást végző Utcai Szociális Segítők Egyesületének (USZSE) vezetője az MTI-nek. Balatoni Ágnes tájékoztatása szerint a szervezet 12 millió forintot nyert a Hajléktalanokért Közalapítványtól. Az összegből 11, korábban fedél nélkül élő ember albérletét támogatják (ők korábban a konténerlakásokban laktak), valamint négy új konténert telepítenek. A bővítés után a krízisszállón már 23 embert lehet elhelyezni a tél beállta előtt.

A szálló bővítésén dolgozók fizetést kapnak, az ott töltött órák pedig a segélyhez szükséges munkaviszonyba is beleszámítanak. A pályázatnak köszönhetően albérletbe költöztetett 11 hajléktalan közül négyen már bejelentett munkaviszonnyal rendelkeznek - tette hozzá az USZSE elnöke.
A konténerlakások úgynevezett "alacsony küszöbű" intézménynek számítanak, azaz ide alkoholproblémákkal küzdő, tüdőszűrési lelet nélküli emberek, valamint párok is beköltözhetnek, és a kutyatartást is engedélyezik.
Balatoni Ágnes elmondta, Tatabányán mintegy 80 ember éli mindennapjait a közterületeken, 500 ember átmeneti szállón, éjjeli menedékhelyen vagy a külterületeken lévő építményekben lakik.
(MTI)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 13. 13:54, kedd | Belföld

Magyarországon is érezhető földrengés volt Horvátországban

Magyarországi településeken is érezhető, 4,4-es magnitudójú földrengés volt kedd reggel Horvátországban, a magyar-horvát határ közelében.

2024. Augusztus 13. 09:21, kedd | Bulvár

Kutatás: Mérgező lehet a távol keletről rendelt ruha

A Shein nevű ultra fast fashion cég által értékesített gyerektermékekben rendkívül magas a mérgező anyagok mennyisége - állítja egy szöuli kormány által megrendelt vizsgálat.