Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. December 07. 06:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Hajléktalanoknak készített ajándékcsomagokat Novák Katalin

Hajléktalanoknak készített ajándékcsomagokat Novák Katalin

Novák Katalin szerdán részt vett a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) hajléktalanokat segítő adventi programjában.

A köztársasági elnök a segélyszervezet budapesti központjában segített a csomagok összeállításában, amelyeket a szeretetszolgálat munkatársaival együtt vitt el a Tiszta Forrás Alapítvány Református Hajléktalanmisszióhoz.

A köztársasági elnök segítségével elkészített csomagokba készételek, konzervek, sós harapnivalók, csokoládé és szaloncukor, immunerősítő készítmények és pipere eszközök kerültek.

Novák Katalin a segélyszervezet zöld kabátjában érkezett a helyszínre, a csomagolás közben a szeretetszolgálat adventi programjairól kérdezte a szervezet munkatársait. A köztársasági elnök az ajándékok összekészítése után a szeretetszolgálat mikrobuszával indult tovább a hajléktalanszállóra.

Az MRSZ tájékoztatása szerint a téli hónapokban Kárpát-medence-szerte több mint tízezer nehéz körülmények között élő embert szeretnének támogatni különféle programjaikkal.

Kívánságlistájukkal valóra váltják 1358 gyermek karácsonyi álmát, legalább 4000 Nyilas Misi Pakk cipősdobozt juttatnak el decemberben nevelőszülőknél élő és határon túli gyermekekhez, a Szeretetdoboz akcióval pedig várhatóan 6000 családnak és idős embernek biztosítanak tartós élelmiszereket.

A téli krízisidőszakban 125 család számára adományoz tüzelőt a karitatív szervezet, az utcán élőket pedig melegétel-osztásokkal, élelmiszercsomagokkal, teajárattal segíti a leghidegebb napokon a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A szeretetszolgálat munkáját a 1358-as adományvonal hívásával, hívásonként 500 forinttal, a jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 számú bankszámlájára való utalással lehet támogatni.

Fotó: Novák Katalin - Facebook

Címkék: Novák Katalin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.