Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Október 15. 12:02, csütörtök | Helyi

Halálos a Bika nevű új dizájnerdrog

Halálos a Bika nevű új dizájnerdrog

Egy újabb dizájnerdrog jelent meg a kábítószerpiacon és szedi áldozatait főként a keleti országrészben, már 11-en meghaltak Magyarországon. Mosonmagyaróváron és a térségben egyelőre nem tudnak ilyen szerhasználókról.

Új dizájnerdrog jelent meg nemrég a kábítószerpiacon. A Bika nevet viselő szer sorra szedi áldozatait Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle. A rendőrség szerint azért is veszélyes, mert az orvosok sem tudják mivel állnak szemben.Egy miskolci haláleset kapcsán azonosították az új szintetikus anyagot, ezután vizsgálták a szakértők májusig visszamenőleg a gyanús eseteket. Akkor derült ki, hogy csaknem egy tucat ember halálát a Bika okozta. A rendőrség szerint az esetekben közös, hogy rosszullét után rövid időn belül bekövetkezett a halál. Azokban az esetekben, ahol lehetséges volt, megpróbálták az újraélesztést, ez azonban nem járt eredménnyel.

– Mosonmagyaróváron és a térségben egyelőre szerencsére nem jellemző ez a dizájnerdrog, de mindenképpen fel kell hívnunk a térségben élők figyelmét arra, hogy mennyire veszélyes ez a szer – mondta el Pápai Gyula, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Főelőadója.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy senki ne vásároljon ilyen szert, ugyanis már kisebb mennyiségben is halálos lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.