Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2024. Augusztus 05. 07:46, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Halász ezüstérmes, Vas és Betlehem negyedik

Halász ezüstérmes, Vas és Betlehem negyedik

A kalapácsvető Halász Bence ezüstérmes lett a párizsi olimpián, míg a kerékpáros Vas Blanka és az úszó Betlehem Dávid révén két negyedik helyet is szereztek vasárnap a magyarok.

A szombathelyi atléta - aki éppen ma ünnepli 27. születésnapját - 79,97 méterrel végzett a második helyen. A számot a kanadai Ethan Katzberg nyerte 84,12-vel. Halász Bence a magyar kalapácsvetés tizedik olimpiai érmét szerezte, legutóbb Pars Krisztián állhatott dobogóra, aki 2012-ben, Londonban diadalmaskodott.

Vas a dobogóról épphogy lemaradva ért negyedikként célba az országúti kerékpárosok női mezőnyversenyében, az aranyérmet meglepetésre az amerikai Kristen Faulkner szerezte meg. A 158 kilométeres, 1700 méter szintemelkedésű viadalon Vas végig remekül versenyzett. Az utolsó húsz kilométerre a sprinterlegenda holland Marianne Vosszal ketten maradtak elöl, őket három és fél kilométerrel a cél előtt utolérte a világbajnok belga Lotte Kopecky és Faulkner. Utóbbi jó ütemben támadott, így a másik három kerékpáros a második helyért csatázott, erről Vas centikkel bár, de lemaradt: az ezüst Vosé, a bronz Kopeckyé lett, Vas pedig - akárcsak egy napja Valter Attila - negyedik lett.

Betlehem Dávid - az utolsó magyar úszó, aki medencébe ugrott a francia fővárosban - remek versenyzéssel, 14:40.91 perces országos csúccsal negyedik lett 1500 méteren, az első helyet 14:30.67-es világrekorddal az amerikai Bobby Finke szerezte meg.

A női kalapácsban Gyurátz Réka nem került döntőbe, 30. lett, míg 200 méteren Takács Boglárka, 400 méteren pedig Molnár Attila előfutamában egyaránt hatodikként ért célba, és mindketten a reményfutamban folytatják.

A magyar vitorlázók javítottak vasárnap. Az ILCA 7-es hajóosztályban Vadnai Jonatán 8., majd 12. lett futamában, és összesítésben a hatodik helyen áll nyolc futam után, míg Érdi Mária a 18., miután egy 14. és egy első helyet hozott össsze ILCA 6-ban.

A női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 14-12-es vereséget szenvedett az ausztráloktól, ezzel eldőlt, hogy a címvédő amerikaiakkal találkozik majd a negyeddöntőben.

A férfi kézilabda-válogatott ki-ki mérkőzésen 24-20-ra kikapott a címvédő és hazai közönség előtt szereplő francia csapattól, így nem jutott a negyeddöntőbe, és összesítésben a tizedik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 12:51, hétfő | Sport

MAMS: Szenzációs hangulat, pazar versenyeredmények a Slovakiaringen!

Július 26-28. között rendezték az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság és Magyar Kupa III. fordulóját!

2024. Augusztus 05. 07:56, hétfő | Sport

Hámori Luca bronzéremért járó összeget kap a magyar szövetségtől

A párizsi olimpián ötödik Hámori Lucát a bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ).

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.