Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 04. 06:38, kedd | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hamarosan a mozikba kerül Gothár Péter új filmje

Hamarosan a mozikba kerül Gothár Péter új filmje

Májustól 20-tól vetítik országszerte Gothár Péter Hét kis véletlen című új filmjét, amelyet azonban a budapesti Művész és Toldi moziban, valamint több vidéki filmszínházban már május 13-tól láthat a közönség.

A filmdráma egy pesti család életét követi nyomon többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A Megáll az idő rendezőjének új munkája rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozik. Érzékeny alkotás, amely egyfajta "zenés képeskönyv" finom humorral átszőve.

Központi alakja Gertrúd (Rezes Judit), a középkorú énektanárnő és feleség, aki egy kihűlt kapcsolatban él férjével (Mészáros Máté) és nagyfiával (Börcsök Olivér) valahol a nagyvárosban. Fanatikus rajongással vezet egy kórust. A huszonéves Albán (Mészáros Blanka) Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet "rendetlensége és bizonytalansága".

A történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet.

A film töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet - idézi a közlemény Gothár Péter rendezőt.

"A mai tizen-huszonévesek köznapi nyelvhasználatának radikalizmusát ütközteti a kortárs irodalom nyelvi teréből származó idézetekkel, allúziókkal, egyfajta emelkedettebb, lírai regiszterrel" - tette hozzá.

A főszereplők mellett a filmben Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István tűnik fel.

A forgatókönyvet Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária volt. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina. A filmet a gyártó Filmpartners forgalmazásában vetítik a magyar mozik.

Címkék: film, gothár péter, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.