Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2024. Augusztus 05. 07:56, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Hámori Luca bronzéremért járó összeget kap a magyar szövetségtől

Hámori Luca bronzéremért járó összeget kap a magyar szövetségtől

A párizsi olimpián ötödik Hámori Lucát a bronzéremért járó pénzjutalommal díjazza a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ).

A MÖSZ vasárnap a közösségi oldalán közölte: Hámori pontszerzésért járó pénzjutalmát kiegészíti, így a kőszegiek sportolója a bronzéremért járó összeget kapja meg.

A 66 kilós Hámori a szombati negyeddöntőben egyhangú pontozással kapott ki a szereplésével botrányt keltő algériai Iman Heliftól, akit a tavalyi világbajnokságról túl magas tesztoszteronszintje miatt kizártak, a nemzetközi szövetség elnökének szavai szerint pedig a férfiakra jellemző XY kromoszómával rendelkezik.

A Párizsban két meccsen is győztes Hámori mellett még egy magyar ökölvívó, Kovács Richárd (63,5 kg) lett ötödik a francia fővárosban, míg a 80 kilós Akilov Pylyp az első, nyolcaddöntős összecsapásán vereséget szenvedett.

Címkék: hámori luca

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 07:46, hétfő | Sport

Halász ezüstérmes, Vas és Betlehem negyedik

A kalapácsvető Halász Bence ezüstérmes lett a párizsi olimpián, míg a kerékpáros Vas Blanka és az úszó Betlehem Dávid révén két negyedik helyet is szereztek vasárnap a magyarok.

2024. Augusztus 04. 09:33, vasárnap | Sport

Major Veronika bronzérmes női sportpisztolyban

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok szombati fináléjában a párizsi olimpián Chateauroux-ban.

2024. Augusztus 04. 09:28, vasárnap | Sport

Gyulay Zsolt szerint Hámori Luca olyan hős, aki példakép lehet

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint Hámori Luca, aki ötödik helyen zárt a női ökölvívók között a párizsi olimpián, egyike azoknak hősöknek, akik példaképei lehetnek a fiataloknak.