Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2024. Augusztus 03. 08:59, szombat | Sport
Forrás: MTI

Hámori Luca: nem tudnak elijeszteni

Hámori Luca: nem tudnak elijeszteni

Az ökölvívó Hámori Luca úgy fogalmazott: nem tudják elijeszteni, mindent meg fog tenni a győzelemért a férfias külsejű algériai Iman Helif elleni negyeddöntőjében a párizsi olimpia szombati versenynapján.

"Ami a következő mérkőzésemet illeti: nem tudnak elijeszteni! Ha fiú, ha lány, én le akarom győzni" - írta pénteken a közösségi oldalán a 66 kilós súlycsoportban érdekelt kőszegi sportoló.

Az algériai öklözőről tavaly a nemzetközi szövetség (IBA) elnöke, Umar Kremljov azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak. Iman Helif csütörtökön a nyolcaddöntőben az olasz Angela Carinit győzte le. Az egyoldalú küzdelmet alig 40 másodperc után feladó Carini nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével, és igazságtalannak nevezte a helyzetet.

"Én sem tartom fair-nek, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most. Változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani. Tudom, miért jöttem ide, tudom, mik a céljaim. Egyet megígérhetek: minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében és küzdeni fogok, amíg csak lehet" - írta Hámori Luca.

Címkék: hámori luca, olimpia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 08:56, szombat | Sport

Milák a legjobb idővel döntős

Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a döntőbe, Kós Hubert pedig 16. helyen végzett 100 méteres pillangóúszásban pénteken a párizsi olimpián.

2024. Augusztus 03. 08:55, szombat | Sport

Ötvenkét év után magyar csapatarany férfi párbajtőrben

2024. Augusztus 02. 16:57, péntek | Sport

EGYENLŐ ESÉLYEKKEL TANDEMKERÉKPÁROKON, A ZÖLD NYUGALOM MAGYAR TENGERÉN.

Hamarosan ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a 13. Balatont megkerülő tandemkerékpáros túralátássérültek részére, amelyet a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervez.

2024. Augusztus 02. 08:02, péntek | Sport

Kós Hubert aranyérmes!

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban.