Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2024. Június 03. 22:26, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Háromszoros BL-győztes edző a Veszprém kézilabdacsapatánál

Háromszoros BL-győztes edző a Veszprém kézilabdacsapatánál

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes spanyol Xavier Pascual Fuertes lesz a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

"Xavi Pascual távozik a Dinamótól. Óriási ajánlatot tett neki a Veszprém, már csak a kivásárlási összegről tárgyalunk, de szerintem nem lesz semmi probléma. Javasoltak nekünk valamit, de azt akarjuk, hogy teljes egészében kifizessék" - nyilatkozta hétfőn a fanatik.ro oldalon Ionut Popa, a válogatott beálló Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo Bucuresti elnöke.

Xavier Pascual 2009 és 2021 között a Barcelona szakvezetőjeként - számos egyéb trófea mellett - a Bajnokok Ligáját háromszor, a klubvilágbajnokságot ötször, a spanyol bajnokságot 11-szer nyerte meg. Az elmúlt három idényben a Dinamo vezetőedzőjeként három bajnoki cím és két kupagyőzelem, illetve egy Európa-liga negyedik helyezés a mérlege. Szerződése még egy évig kötné a Dinamóhoz.

"Nincs módunk megtartani őt, és erkölcsileg nem is lenne helyes. Elmesélte, hogy hatalmas ajánlatot kapott, csúcsátigazolásokra is elegendő pénzt, és vannak ott olyan, számára kedves játékosok, akiket Barcelonában ő nevelt" - magyarázta a bukaresti klubelnök.

A fanatik.ro beszámolója szerint Pascual veszprémi szerződése négy évre szól.

"Meggyőződésem, hogy a Veszprémmel is sikerül megnyernie a Bajnokok Ligáját, figyelembe véve az ott épülő projektet, és azt, hogy mennyi pénzt hajlandóak befektetni" - mondta Ionut Popa.

Egy másik román sportportál, a gsp.ro értesülései szerint Pascual havi 30 ezer euró feletti fizetést fog kapni a Veszprémnél, két éven belül Bajnokok Ligáját kell nyernie, a klubnak pedig 200 ezer eurót kell fizetnie a Dinamónak.

Utódja a román fővárosban egy másik spanyol edző, David Davis lett, aki a Veszprémet és az északmacedón Vardar Szkopjét, illetve Egyiptom válogatottját is irányította már.

A Telekom Veszprém vezetőedzője az elmúlt három idényben Momir Ilic, segítője Gulyás Péter volt. Mérlegük két bajnoki cím és három kupagyőzelem. A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe egyszer tudtak bejutni. Utóbbi idén nem sikerült, ezért az elégedetlen szurkolók előbb tüntetésen, majd petícióban követelték a klubvezetéstől, hogy ne hosszabbítsák meg Ilicék lejáró szerződését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:00, kedd | Sport

A németek elleni pontszerzéssel saját kezében maradna a magyarok sorsa

A Svájctól elszenvedett 3-1-es vereséget követően a magyar labdarúgó-válogatottnak szerdán a házigazda németek ellen bravúros pontszerzésre van szüksége ahhoz, hogy teljesen a saját kezében maradjon a sorsa az Európa-bajnokságon.

2024. Június 18. 08:24, kedd | Sport

Öngóllal nyertek a franciák, Mbappé orra eltört

A francia labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Ausztriát a németországi Európa-bajnokság csoportkörének hétfői játéknapján.

2024. Június 18. 08:20, kedd | Sport

Szlovák bravúrgyőzelem a belgák ellen

A szlovák válogatott a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva 1-0-ra legyőzte az esélyesebb belga csapatot hétfőn Frankfurtban a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában.

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Sport

EURO-2024 - Eriksen gólja csak egy pontot ért Dániának a nagyot hajrázó szlovénok ellen

A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.