Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Április 14. 05:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

Hat év börtönt kapott az édesanyját ellátatlanul hagyó férfi

Hat év börtönt kapott az édesanyját ellátatlanul hagyó férfi

Hat év börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki egy Somogy megyei községben ellátatlanul hagyta édesanyját és ezzel az idős nő halálát okozta - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Azt írták: a 66 éves férfi 2016-tól hanyagolta el az önmaga ellátására képtelen, 88 éves édesanyja gondozását. Nem hívott orvost, amikor a nő elesett és több csontját eltörte, az ágyhoz kötött sértettet nem mosdatta, ruházatát, ágyneműjét nem cserélte, emiatt heteken át saját székletében, vizeletében feküdt.

A nő élete utolsó napjaiban már ételt sem vett magához, amikor pedig fia mentőt hívott hozzá és kórházba került, életét a szakszerű orvosi ellátás ellenére sem lehetett megmenteni.

A bíróság emberölésben találta bűnösnek a férfit, akit a szabadságvesztés mellett mellékbüntetésként hat évre eltiltott a közügyek gyakorlásától.

A per a vádlott és védőjének fellebbezése okán a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el