Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2010. December 07. 16:09, kedd | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Határon átnyúló autós üldözés… rendőrkézen az illegális határlépők

Határon átnyúló autós üldözés… rendőrkézen az illegális határlépők

Hétfő este a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztályának járőrei az M1 autópálya kilépő oldalán ellenőrzési szándékkal akartak megállítani egy Opel Astra személygépkocsit. Az autó vezetője először együttm

Az előttük elhúzó Opel honosságából, a bent tartózkodók számából és a cselekmény körülményeiből a járőrök számára egyértelművé vált, embercsempésszel van dolguk, aki migránsokat próbál meg Ausztria területére juttatni.
Haladéktalanul a szerb gépjármű után eredtek, a megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes alkalmazásával, a menekülő társaság számára is egyértelműsítve a megállítási szándék tényét.

A hatályos jogszabályok alapján értesítették a hegyeshalmi kapcsolattartó pontot, jelentették a határon átnyúló üldözés tényét, majd az ekkor már mintegy 170 km/h-s sebességgel haladó járművet követve átlépték a határt. Az együttműködési pont koordinálta a magyar és osztrák hatóságok akcióját, melynek során megkezdődött a gépjármű felkutatása.

Az összehangolt és gyors nemzetközi rendőri együttműködésnek köszönhetően Bruck közelében sikerült elfogni és előállítani a gépkocsi szerb vezetőjét, ám az Opelben már nem tartózkodtak utasok. A három koszovói és egy palesztin határsértő hóban hagyott lábnyomai segítették a nyomkereső kutyák munkáját.

Az osztrák rendőri szervekkel közösen végrehajtott hatékony üldözésnek köszönhetően mind az embercsempész, mind pedig a migránsok rövid időn belül elfogásra kerültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.