Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Május 14. 08:04, kedd | Helyi
Forrás: Police.hu

Határsértők gyalog és vonattal

Határsértők gyalog és vonattal

Tizennégy határsértőt tartóztattak fel a járőrök az elmúlt 48 óra alatt.

Tíz migránst a soproni és hegyeshalmi vasútállomáson, hármat Hegyeshalomban egy bevásárló központban, míg egy albán férfit az M1 autópálya 137 km szelvényében állítottak meg az autópályás járőrök. Bécsbe tartott gyalogosan, érvényes úti okmányok nélkül.

A mosonmagyaróvári határrendészek a Wiener Walzer nemzetközi gyorsvonaton intézkedtek két koszovói állampolgárral szemben, akik sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták. Kiskunhalasról, a befogadó állomásról szöktek meg és Bécsbe tartottak.
Három koszovói férfit Hegyeshalomban, egy bevásárló központ területén vontak ellenőrzés alá. Érvényes úti okmányokkal nem rendelkeztek. A vizsgálat alapján megállapításra került, hogy előző napon tiltott határátlépés miatt már elfogták és visszaszállították őket Bicskére, a befogadó állomásra. A városban másnap reggel ismét vonatra szálltak, úgy érkeztek Hegyeshalomba, ahonnan tovább már gyalogosan akartak Ausztriába jutni.
Ugyancsak gyalog akart osztrák területre jutni az a 26 éves albán állampolgár is, akit az M1 autópálya 137 km szelvényében állítottak meg a járőrök. A bicskei befogadó állomás területére érvényes igazolással rendelkezett.
Sopronban a GYSEV pályaudvaron nyolc külföldit – 5 marokkói, 2 szír, 1 algériai –ellenőriztek a határrendészek. Közülük heten humanitárius tartózkodási engedéllyel, egy honfitársuk ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással rendelkezett. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy célállomásuk Svédország volt.

A tizennégy határsértővel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.