Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 25. 09:49, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Határsértők - Ketten vonattal, hatan autóval

Határsértők - Ketten vonattal, hatan autóval

Ketten vonattal, hatan autóval akartak érvényes úti okmányok nélkül Nyugat-Európába jutni.

A mosonmagyaróvári határrendészek az M1 autópálya 172 kilométerszelvényében állították meg az Ausztria irányába tartó német honosságú személygépkocsit 2013. november 23-án délután. A járművet vezető 33 éves koszovói férfi és két utasa útlevelük mellett fiktív, európai tartózkodási engedélyt adott át személyazonosságának igazolására. Az autóban utazó további két harmincas éveiben járó harmadik országbeli állampolgár szerb személyi igazolvánnyal és magánútlevéllel igazolta magát, mely dokumentumok Ausztriába történő utazáshoz nem jogosították fel őket.
A rendőrök az öt határsértőt tiltott határátlépés szabálysértés elkövetésének kísérlete miatt előállították. A három fiktív okiratot átadó férfinak közokirat hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is felelnie kell.

A magyar személygépkocsi utasait az M1 autópályán, Hegyeshalom térségében ellenőrizték a járőrök. A jármű 33 éves külföldi utasa egyiptomi magánútlevéllel igazolta magát. Továbbutazáshoz szükséges úti okmánnyal és vízummal nem rendelkezett. Tiltott határátlépés szabálysértés elkövetésének kísérlete miatt állították elő őt a rendőrök a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Határrendészeti Osztály rajkai objektumába.

A soproni vasútállomáson két pakisztáni fiatalt szállítottak le a szerelvényről a járőrök 20 óra 30 perckor. A 16 és 17 éves tinédzserek humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolták magukat. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a két fiú Hódmezővásárhelyről a gyermekvédelmi központból érkezett és érvényes úti okmányok nélkül akart Nyugat-Európába utazni. Tiltott határátlépés szabálysértés elkövetésének kísérlete miatt állították elő őket a soproni rendőrök, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.