Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 06. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Határsértőket fogtak

Határsértőket fogtak

Ketten gyalogosan, hatan taxival, négyen vonattal akartak érvényes okmányok nélkül Ausztriába jutni. Sikertelenül. Egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom volt érvényben.

Az M1 autópálya 158 és 172 km szelvényében állították meg a rendőrök a két, magyar honosságú taxit 2013. június 5-én este.

A járművekben utazó hat koszovói férfi közül ketten koszovói személyi igazolvánnyal, négyen a debreceni befogadó állomás területére érvényes okmánnyal igazolták magukat. A rendőri vizsgálat megállapította, hogy az egyik 23 éves utas ellen Magyarország által kiadott beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben.

A mosonmagyaróvári határrendészek Hegyeshalom külterületén két, a vasútvonal mentén gyalogoló férfira lettek figyelmesek. Az algériai állampolgárok úti okmányok hiányában tartottak az államhatár felé.
A nemzetközi szerelvényen próbálkozó négy külföldit – 2 pakisztáni, 1 algériai, 1 szír – Hegyeshalomban és Sopronban állították elő a határrendészek. A két pakisztáni férfi humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát, míg honfitársaik úti okmányokkal nem rendelkeztek.

A tizenkét határsértővel szemben tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.