Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2015. Április 13. 16:49, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvári Önkormányzat

HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSOPORTOK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉT TÁMOGATÓ PROGRAMOK A MOSONMAGYARÓVÁRI JÁRÁSBAN

HÁTRÁNYOS HELYZETŰ CSOPORTOK ESÉLYEGYENLŐSÉGÉT TÁMOGATÓ PROGRAMOK A MOSONMAGYARÓVÁRI JÁRÁSBAN

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 22 millió forint támogatást nyert 100 %-os finanszírozás mellett ..

... az Új Széchenyi Terv Államreform Operatív Program keretén belül ÁROP-1.A.3 „Területi együttműködést segítő programok kialakítása az önkormányzatoknál a konvergencia régiókban” tárgyú kiíráson a „Hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségét támogató programok a Moson-magyaróvári Járásban” című ÁROP-1.A.3-2014-2014-0065 számú pályázattal.

Az ÁROP-1.A.3-2014 felhívás célja volt az egy járáshoz tartozó települések, helyi szereplők közötti területi együttműködések kialakítása és megerősítése, a társadalmi felzárkóztatást elősegítő és a helyi esélyegyenlőségi programok végrehajtásához kapcsolódó - a járásszékhely települések által ellátott - koordinációs tevékenység megvalósításával. A projekt átfogó céljai közé tartozik a modellértékű együttműködési program megvalósítása a járási településeken tevékenykedő állami, önkormányzati, civil és egyházi szervezetek és vállalkozások bevonásával.

Fontos szempont Mosonmagyaróvár járásszékhely funkciójának erősítése a koordinációs tevékenység megvalósítása révén, az esélyteremtés területén fenntartható járási partneri hálózat létrehozása és működtetése, a humán közszolgáltatások szakmai színvonalának, költséghatékonyságának és célzottságának javítása, együttműködési gyakorlatának fejlesztése a járás teljes területén. A projekt konkrét céljai közé tartozik a tudatos partnerség-építés megvalósítása a járási esélyteremtő intézményrendszer fejlesztése érdekében, bekapcsolódás a megyei együttműködési fórumba. Az igényfelmérések, tudatos programozás elvégzése során az összehangolt akciók előkészítése érdekében felkészülhetnek a partnerek a 2014-2020-as EU-s források fogadására. Az előkészítés alatt azonosított prioritási területeken konkrét partnerségi akciók kerülnek megvalósításra, amelyek a közös partnerség-építési, programozási munka mellett még jobban összekovácsolják a járási partnerséget.

Az idősellátás fejlesztése a családoknál és a szolgáltatásokban az érintett partnerek bevonásával kerül megvalósításra. A projekt része az egészségműveltség és egészségtudatosság szintjének emelése, a fogyatékkal élők társadalmi befogadásának ösztönzése.

A projekten belül az alábbi rendezvények kerülnek megrendezésre:

  • 7 kerekasztal megbeszélés (a járási partnerségi találkozókon való egyeztetésekkel a járási esélyegyenlőségi programterv kidolgozása történik meg);
  • 3 partnerségi és disszeminációs fórum (mely alkalmakon a projekt irányelveit meghatározó egyeztetésekre kerül sor);
  • 34 akcióprogram keretében az idősek helyzetének javítása, a generációk közötti együttműködések erősítése,,
  • illetve az egészségkultúra, egészségműveltség fejlesztése az óvodások és az iskolások körében a cél.

Fontos szempont a rendezvényeknél a fogyatékkal élők társadalmi integrációja.

A projekt lebonyolítása 2015. április 1. – november 30. között zajlik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 08:29, szombat | Belföld

Meteorológia: pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az észak-keleti országrészben lehetnek hevesebb zivatarok

Pénteken Délnyugat-Dunántúlon, szombaton az ország északkeleti felében kell hevesebb zivatarok kialakulására számítani - derül ki a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzéséből.

2024. Június 01. 08:27, szombat | Életmód

A világ legjobb irodaépületének választották a Mol Campust egy nemzetközi versenyen

A világ legjobb irodaépületének választották a Mol Campust az idei FIABCI World Prix d\'Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíjpályázaton - közölte a Mol pénteken az MTI-vel.

2024. Június 01. 08:25, szombat | Belföld

Nagy István: jelentős az érdeklődés a termelői piacok létrehozására indított pályázat iránt

Jelentős az érdeklődés a vidéki termelői piacok létrehozására indított pályázati program iránt, a megítélt támogatás megközelíti a 13 milliárd forintot

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.