Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. December 07. 09:21, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Az M1-es autópályán csaknem hétkilométeres a torlódás

Havazás - Az M1-es autópályán csaknem hétkilométeres a torlódás

Több kamion is elakadt a télies útviszonyok miatt az M1-es autópályán, ahol csaknem hétkilométeres dugó alakult ki a főváros irányába - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője szombat reggel az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor közlése szerint azt kérik: aki teheti, a reggeli órákban kerülje el az M1-es autópálya Fejér és Komárom-Esztergom megyei, Budapest felé vezető szakaszait, mert az 59-es és 49-es kilométernél kamionok akadtak el. A katasztrófavédelem munkatársai a forgalmi akadályt már megszüntették, de - mint írták - a 64-es és az 57-es kilométer között feltorlódtak a járművek.
A további torlódások elkerülése érdekében az M1-es autópálya Fejér és Komárom-Esztergom megyei szakaszán nem közlekedhetnek a tehergépjárművek. A 115-ös kilométernél a főváros felé tartó kamionokat a 81-es főútra irányítják, az autópályán lévő és a Budapest irányába haladó teherjárműveket ideiglenesen a parkolókba terelik.
A közút közleménye szerint az M1-es autópálya térségében, mintegy 35 kilométeres szakaszon - a 30-as és a 65-ös kilométerszelvény között - rövid idő alatt 5 centiméter hó hullott.
Komárom-Esztergom megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - a legmagasabb - hármas készültségi fokozatot rendelte el, ennek ellenére a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkák lassabban haladnak, mivel a társaság munkagépei is a feltorlódott útszakaszon vannak, ezért szemből, az autópálya bal oldalán közelítik meg a szakaszt. Az autókat szakaszosan engedik tovább, az arra közlekedőknek torlódásokra kell készülniük - olvasható a közút közleményében.
Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyére, ezen belül Budapestre a viharos szél miatt másodfokú, hófúvás miatt pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat szombaton. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet. További tizenhárom megyében a viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: heves hózivatar és az óránkénti 110 kilométeres erősséget meghaladó széllökések is előfordultak szombat hajnalban. Helyenként több mint 5 centiméter hó hullott. Emellett többfelé viharossá fokozódott a szél, a meteorológiai szolgálat győr-péri automatája 112 kilométer/órás széllökést regisztrált. Mint kiemelték: szombaton napközben még többfelé várható viharos szél. Az előrejelzés szerint késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest