Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 29. 11:51, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Hazafelé tartó 55 éves nőt akart megerőszakolni

Hazafelé tartó 55 éves nőt akart megerőszakolni

A gödöllői rendőrök 40 órán belül elfogták azt a 25 éves férfit, aki egy HÉV-szerelvénytől hazafelé tartó nőt akart megerőszakolni.

A támadásról annak megtörténte után egy órával tett bejelentést egy 55 éves asszony. Munkából hazafelé tartott 2021. június 25-én délután, a HÉV szerelvényről Szilasliget megállónál szállt le, majd egy földúton gyalogolt tovább. Először csak lépéseket hallott maga mögött, majd megfordulva lökést érzett a vállán. Az ismeretlen férfi a hanyatt eső nőre tornyosult, majd egyértelműen tudomására hozta erőszakos szándékait. A nő hiába próbálta kiabálva, kapálózva elzavarni, támadója nem tágított, egyik kezével nadrágjába markolt, a másikkal lefogta áldozatát. Az asszony addig mozgolódott, míg ki tudta szabadítani kezét és lelökte magáról a férfit, ám miközben feltápászkodott, támadója újra a földre lökte. A nőnek sikerült elérnie az eséskor elejtett ridiküljét, amivel ütni kezdte támadóját, miközben torka szakadtából segítségért kiabált, mire az ismeretlen elszaladt – közölte a rendőrség.

A könnyű sérülést szenvedett asszony hazament, letusolt, átöltözött, felhívta barátnőjét, majd a történtek után egy órával tárcsázta a segélyhívót. A rendőrök ugrottak a bejelentésre, a helyszínen és környékén minden létező információt összegyűjtöttek, azok és az áldozattól kapott személyleírás alapján igyekeztek a rendelkezésükre álló adatbázisok átfésülésével minél hamarabb azonosítani a támadót, valamint a környező településeken szolgáló polgárőrökkel is megosztották a keresett férfi leírását. A támadót sikerült azonosítani, mielőtt azonban célirányosan megindultak volna tartózkodási helyére, 2021. június 27-én 11 óra 45 perckor jött a jelzés, hogy egy kerepesi polgárőr a korábban kapott személyleírás alapján felismerni vélte az utcán. A címre száguldó péceli körzeti megbízottak a Babits Mihály utcában elfogták, megbilincselték, majd előállították a 25 éves Sz. Sándor Gergőt.

A segédmunkára Ukrajnából kerepesi alkalmi szálláshelyére érkező férfi első kihallgatásán mindent tagadott, állítása szerint bevásárlás után hazament, majd másnap reggelig aludt. A kihallgatási taktika, az elé tárt személyi és tárgyi bizonyítékok hatására azonban két órával később már beismerő vallomását jegyzőkönyvezték a rendőrök. Elmondta, hogy aznap délután sörözött, kicsit berúgott, a nap további részére hiányosan emlékszik. Rémlett számára egy középkorú nő, aki később a fűben feküdt, mert „rámásztam, valamint rosszat akartam vele” – vallotta. A nő kiabált, ő pedig elszaladt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az őrizetbe vett Sz. Sándor Gergővel szemben, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.