Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Február 17. 01:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Hét éve nincsen felderítetetlen emberölés Győr-Moson-Sopronban

Hét éve nincsen felderítetetlen emberölés Győr-Moson-Sopronban

A bűncselekményszám növekedésének megállítását, a szubjektív biztonságérzet további javítását, az utazó bűnözők elleni még határozottabb fellépést és az együttműködések fejlesztését említette a szervezet idei legfontosabb

Takács Tibor ezredes (képen) megjegyezte: a megye - 53,2 százalékos mutatójával - annak ellenére kilencedik a felderítési rangsorban, hogy harmadannyian dolgoznak a rendvédelemben, mint a 80-as évek végén, a határok megnyitása és a gazdasági fejlődés pedig fokozta a bűnügyi nyomást.

Ennek kapcsán elmondta: a megyében futó M1-es autópályán évente négy és fél millió jármű, valamint 15 millió utazó halad át, ez az Ázsia és a Balkán felőli fő migrációs útvonal, a közelben van Budapest mellett másik két főváros, Bécs és Pozsony is.

A főkapitány szólt arról is: szeretné továbbfejleszteni a körzeti megbízotti rendszert, ügyelve arra, hogy ezeket az embereket ne vonják el az állomáshelyükről a megyei feladatok teljesítésére. Azt is lényegesnek tartja, hogy a rendőrség éljen a rapid megoldások eszközével, ha például ismét nagyobb számban jelennek meg a koldusok, prostituáltak vagy transzformátortolvajok a területen.

Az ország területének 4,5, lakosságának 4,1 százaléka jut Győr-Moson-Sopron megyére, miközben a bűncselekményekből alig 3,6 százalék. Hét éve minden itt történt emberölést felderítettek, tavaly három embert öltek meg - mondta, a március közepi tényői családi tragédiára utalva.

Közlése szerint 2010-ben 15.356 bűncselekmény történt a megyében, ami az előző évihez képest 12,8 százalékos emelkedést jelent. A csornai kapitányság országosan a harmadik, a kapuvári a negyedik legjobb felderítési mutatókkal rendelkezik, Győr pedig a nyolcadik a megyeszékhelyek között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.