Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2015. Június 07. 04:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI/fotó:illusztráció

Hitler titkos raktárát találhatták meg Szászországban

Hitler titkos raktárát találhatták meg Szászországban

Adolf Hitler náci vezér eddig ismeretlen, titkos delikáteszraktárát találták meg a németországi Szászország tartományban egy kastély parkjában - állítja az ingatlan tulajdonosa.

A Drezda melletti Moriztburg-kastély - a Wettin szász uralkodócsalád egyik volt székhelye - Marcolini-palota nevű melléképületét a hozzá tartozó 13 ezer négyzetméteres parkkal együtt egy gasztronómus vásárolta meg még évekkel korábban, és az épületben a felújítás után vendéglőt nyitott.

A tulajdonos a parkban egy domb alatt pincerendszert fedezett fel és történetének feltárásával szakértőket bízott meg. A Bild című lap beszámolja szerint a tulajdonos elmondta, hogy egy helytörténész a kastély utolsó Wettin-házi lakója, Ernst Heinrich szász herceg feljegyzései között talált egy iratot, amely szerint Hitler 1944 végén ínyencségeket raktároztatott el a pincékben.
A náci vezér parancsára több teherautónyi pezsgőt, konyakot, sajtokat, csokoládét és sok egyéb finomságot szállítottak a szászországi kastélypark pincéibe, és Ernst Heinrich a tárolásért cserébe egy csomag ínyencséget kapott Hitlertől - állítja a tulajdonos a levéltári forrásra hivatkozva.

Az elraktározott élelmiszerekből és élvezeti szerekből nem maradt semmi, mert a területet felszabadító szovjet csapatok katonái kifosztották a pincét - mondta a Marcolini-palota tulajdonosa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:00, szerda | Külföld

Az Európai Bizottság folyósította Kijevnek a hitelkeret első részletét

Az Európai Bizottság kedden csaknem 4,2 milliárd eurót folyósított Ukrajnának az ukrán hitelkeret első részleteként - közölte a brüsszeli testület.

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Külföld

A vártnál jelentősebben romlott az augusztusi német gazdasági hangulatindex

Romlott a ZEW német gazdaságkutató intézet augusztusi, Németország következő hat hónapjára vonatkozó gazdasági hangulatindexe, az elemzők által becsültnél lényegesen nagyobb mértékben.

2024. Augusztus 13. 08:02, kedd | Külföld

Az Egyesült Államok szerint a héten számítani lehet iráni támadásra Izrael ellen

Az Egyesült Államok értékelése szerint ezen a héten számítani lehet Irán és hozzá kapcsolódó fegyveres szervezetek részéről Izrael elleni támadásra