Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. December 11. 20:08, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Hivatalok és minisztériumok elfoglalására buzdít az MSZP-szóvivő

Hivatalok és minisztériumok elfoglalására buzdít az MSZP-szóvivő

Az akciókat ajánlja a szavak helyett a keretszámok ellen tiltakozó diákok figyelmébe az MSZP szóvivője. Török Zsolt egy keddi Facebook-bejegyzésében azt írta: el kell foglalni minden városban a kormányhivatalokat, a fideszes polgármesterek irodáit, a földhivatalokat, Budapesten a minisztériumokat és azok vidéki hivatalait is. A Hallgatói Hálózat a kormánydöntéstől sem riad vissza.

„Szerveződjetek! Szerveződjetek! Szerveződjetek!” – írja a tüntetésre készülő diákok Facebook-oldalán Török Zsolt. Az MSZP-szóvivője azt javasolja még, hogy „helyben kell felkeresni és megkeresni minden Fidesz–KDNP-s politikust”, és mivel „nem ezt ígérték, számon kell őket kérni”. A szocialista politikus úgy véli, hogy a „diktatórikus Orbán-rendszer megbénításához el kell foglalni minden városban a kormányhivatalokat, a fideszes polgármesterek irodáit, a földhivatalokat, Budapesten a minisztériumokat és azok vidéki hivatalait is!” Bejegyzését ezzel zárja a szóvivő: „Akciók, nem szavak!”

Több hozzászólónak nem tetszik, hogy pártpolitikus exponálja magát az egyetemisták között. Ismert: a hétfői tiltakozó fórum szervezői rendezvényük elején azt kérték – általánosságban – a pártoktól, hogy ne telepedjenek rá a megmozdulásukra. Ehhez képest a vonulásos demonstráción ott volt a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának elnöke, Szarvas Koppány Bendegúz, a Jobbik politikusa, Novák Előd, az LMP-t Scheiring Gábor, Jávor Benedek és Szabó Tímea képviselte, az MSZP-t pedig Kunhalmi Ágnes és Török Zsolt.

A szóvivő Facebook-bejegyzésre született több ellenkező válasz („nem itt kellene prédikálni, ez kontraproduktív lesz”), Török válaszaiban elmondja, hogy magánemberként, nem pedig politikusként írja hozzászólásait, egy ponton viszont megjegyzi: „Aki itt engem támad, és nem a kormányt, az ezek szerint egyetért a kormánnyal? Ez azért visszaigazolja, hogy az egyetemistákat képviselők miért is »egyeztek meg« oly gyorsan a kormánnyal a jövő nemzedékek rovására.”

A Hallgatói Hálózat a kormánydöntéstől sem riad vissza

Ha meg kell dönteni a kormányt ahhoz, hogy megváltozzon a jelenlegi oktatáspolitika, akkor kormánydöntő ambíciói vannak a Hallgatói Hálózatnak – nyilatkozta egyik képviselőjük az ATV-nek. Fatér Ambrus kijelentette: pártpolitikusokat csak magánszemélyként látnak szívesen a tüntetéseiken. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy sokszor meghívták Hoffmann Rózsát tárgyalni, különböző fórumokat szerveztek, teljesítették a feltételeit, de az oktatási államtitkár nem ment el.

A Hallgatói Hálózat képviselője elmondta: az az ambíciójuk, hogy visszaállítsák a keretszámokat, legyen jó minőségű oktatás, legyen jövője a fiataloknak, mert most rossz az irány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.