Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Június 19. 08:46, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - Fokozta a szerdára kiadott figyelmeztetéseket a meteorológia

Hőség - Fokozta a szerdára kiadott figyelmeztetéseket a meteorológia

Fokozta és az egész országra kiterjesztette a hőség miatt kiadott figyelmeztetéseit szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ezekben a megyékben 25 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet várható.
Az összes többi megyében tartósan 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet, így narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést rendeltek el. Ezek közül is kiemelték Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyét, ahol 27 fok feletti napi középhőmérséklet várható szerdán.
Az erős UV-B sugárzás miatt is figyelmeztettek. Szerdán az UV-B sugárzás maximuma már a 8-as értéktől kezdődő extrém szintet is elérheti.
Emellett öt megyében a várható felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy-egy zápor vagy zivatar során rövid idő alatt 25-30 milliméternyinél több csapadék hullhat.
Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul, késő este 23-30 fok várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.