Városlista
2024. szeptember 12, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Augusztus 06. 20:25, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - Szerdára az egész országra piros figyelmeztetést adott ki a meteorológia

Hőség - Szerdára az egész országra piros figyelmeztetést adott ki a meteorológia

A tartós hőség miatt szerdára már az egész országra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta a szolgálat, hogy szerdától a napi középhőmérséklet az ország legnagyobb részén 27-30 fok között valószínű.
Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 Celsius-fok között valószínű, néhol északkeleten lehet ennél hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 35 és 40 fok között alakul.
Az UV-B sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet, ami azt jelenti, hogy a napon 17 perc alatt is le lehet égni.
Az OMSZ kedden azt írta: péntekig "tikkasztó hőségre" kell készülni. A jelenlegi számítások szerint pénteken estefelé érkezik a hidegfront. A hét végén mindenütt megszűnik a hőség, ami a következő tíz napban valószínűleg nem is tér vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 12. 11:42, csütörtök | Belföld

Elkészült a Kőröshegyi völgyhíd karbantartása

A tervezetthez képest 5 nappal korábban végeztek a saruk cseréjével a Kőröshegyi völgyhídon.

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek megnyitása

Magyarország célja az albán európai uniós csatlakozási fejezetek első három csoportjának megnyitása még hazánk idei soros elnökségi időszaka alatt

2024. Szeptember 12. 06:00, csütörtök | Belföld

ingatlan.com: másfél évtizedes rekordot döntött az új lakások kínálata

Adataik szerint szeptember közepén több mint 8100 új lakást, és házat kínáltak eladásra az országban, ami másfél évtizede nem látott szintet jelent.

2024. Szeptember 11. 06:00, szerda | Belföld

EU-elnökség - Kovács Zoltán: logisztikai kihívások, ambiciózus magyar program

A magyar EU-elnökség hatalmas logisztikai kihívást jelent, miközben a kormány ambiciózus programot szeretne megvalósítani ebben a fél évben. Erről Kovács Zoltán államtitkár beszélt kedden Budapesten egy rendezvényen.