Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2020. Szeptember 07. 09:17, hétfő | PR

Ideális gázkazánnal az ideális otthonunkért

Ideális gázkazánnal az ideális otthonunkért

Egy építkezés vagy ház felújítás mindig számos kérdést és megoldandó feladatot hoz magával. Nem csak a szobák és egyéb helyiségek meghatározása, de azok berendezése is komoly fejtörést okozhat.

Csak néhány a megválaszolásra váró kérdések közül: Mennyi szekrényre lesz szükség? Milyen burkolatot érdemes választani? Mekkora gázkazánt válasszunk?

Amikor házat tervezünk eleinte nagy izgalommal vágunk bele a munkálatokba. Örömmel vetjük papírra mindazt, ami a fejünkben már oly’ régóta él. Tudjuk általában, hogy hány és milyen méretű szobára van szükségünk, ahogyan azt is, mekkora konyha és fürdőszoba lesz ideális családunk számára.

Nagyvonalakban tehát mindannyiunknak vannak elképzelései az ideális otthonról. Az építkezéssel pedig végre itt a lehetőség, hogy mindez valósággá is váljon!


És itt jönnek a problémák

Mikor felvázoljuk az elképzeléseinket, hirtelen számos újabb kérdéssel találjuk szemben magunkat. Olyanokra kell tudni választ adnunk, amire nem készültünk, sőt az is lehet, hogy korábban még nem is hallottunk róla. Ilyen lehet például annak eldöntése, hogy mekkora gázkazán kell otthonunkban.

Ha például valaki társasházból költözik családi házba könnyen lehet, hogy soha korábban nem jutott még eszébe, hogy a fűtés kialakításáról és annak üzemeltetéséről bizony magának kell gondoskodnia. Ehhez az első lépés, hogy eldöntse, mekkora gázkazánra lesz szükség az épülő házba.

Így válassz gázkazánt

Értelemszerűen a nagyobb házak, különösen, ha az emeletes is, nagy teljesítményű kazánt igényelnek. Minél nagyobb ház, annál nagyobb kazán? Nem ennyire egyszerű a képlet.


A legtöbbször úgy határozzuk meg a kazán teljesítményét, hogy a ház légköbméterét megszorozzuk 40-nel és így kijön az a watt szám, amelyet figyelembe kell venni a kiválasztáskor.

Így például egy 150 négyzetméteres, 2,7 belmagasságú ház esetében 405 köbmétert kell majd fűteni, amely 16200 wattot jelent. Ez 16,2 kw-nak felel meg, aminél (ha tehetjük) érdemes nagyobb névleges teljesítményű kazánt venni, amely lehet 24 kw-os.A számításnál azt is érdemes figyelembe venni, hogy a használati melegvízet is ilyen módon szeretnénk-e előállítani, mert amennyiben igen, nem csupán érdemes, hanem határozottan ajánlott minimum 24 kw-os kazánt választani.

Nem bonyolult tehát ennek kiszámítása, de akár szakember segítségét is kérhetjük ehhez. Ahogyan a ház építése során, úgy annak gépészeti berendezéséhez is vehetünk igénybe segítséget, hiszen nem csak bőrünkön, de akár pénztárcánkon is érezhetjük egy nem megfelelő választás eredményét.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 18:01, kedd | PR

MEGHÍVÓ

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a KKV-k környezettudatosságának fokozása ingyenes online képzés sorozatra.

2022. Január 04. 11:09, kedd | PR

A dugattyús kompresszorok típusai

A dugattyús kompresszorok a gázsűrítők családjának egyik népszerű szériáját képviselik. Működési elvük a lehető legegyszerűbb, így költséghatékony és alacsony szervizigényű berendezések.

2021. December 04. 10:35, szombat | PR

A vidék logisztikája – raktárbérlés Debrecenben

Sokan hajlamosak elfelejteni, hogy a fővároson kívül is van élet. Ugyanúgy igaz ez a gazdaságra is, mely az ország számos pontján mutat virágzó összképet.

2021. December 04. 10:26, szombat | PR

Dobd fel a fürdőszobát kiegészítőkkel!

Ünnepek alatt sokat leszünk otthon, nem mindegy, hogy milyen kényelemben és hangulatban telik az idő. A lakás minden helyiségét díszítjük, miért ne lehetne néhány szép fürdőszoba kiegészítővel feldobni a fürdőszobát is?