Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2021. Szeptember 23. 11:56, csütörtök | Helyi

Idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz a Huszár Gál Városi Könyvtár

Idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz a Huszár Gál Városi Könyvtár

Idén is csatlakozik a Huszár Gál Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz. Október 4-től különböző programokkal, előadásokkal várjuk a látogatókat.

A könyvtári hét első programja a krimirajongóinak kedvez majd. Október 5-én, kedden 17 órától Tircsné Dr. Propper Valéria, irodalomtörténész, a miskolci könyvtár nyugalmazott igazgatója A krimi koronázatlan királynője - Az ismeretlen Agatha Christie címmel tart előadást. A rendezvény résztvevői sok-sok érdekességet hallhatnak majd Agatha Christie életéről, de az előadó nem csupán az életutat mutatja be: szó lesz többek között a regények születésének körülményeiről, a két legfontosabb nyomozófigura Poirot és Miss Marple alakjait ihlető személyekről, sőt az Agatha Christie regényekben felfedezhető magyar vonatkozásokról is.
Október 6-án, szerdán 17 órától egy már-már hagyománnyá vált programra kerül sor: dr. Kocsis Sándor Rendhagyó technikaóra - Tornyok alatt, hidak felett című előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A programon közreműködik Vitéz Vilmos. Dr. Kocsis Sándor gyémántdiplomás gépészmérnök sok-sok illusztrációval arról fog mesélni az érdeklődőknek, hogy a múltban milyen szerepet töltöttek be a hidak és a tornyok az emberiség, vagy akár egy adott ország életében. Az informatív, egyben gondolatébresztő, nem csupán technikatörténeti előadás a könyvtár és a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület közös rendezvénye.
Október 7-én, csütörtökön 14:30-tól a gyermekeké lesz a főszerep. A TáncReakció trió „Rajzoltam egy köpcös kandúrt” című verses-zenés koncertjét élvezhetik majd az ifjabb látogatók. A budapesti TáncReakció trió megzenésített versfeldolgozásokkal hozza közelebb a gyerekeket a versek világához. A zenekar ezúttal a Csík Mónika verseiből készült, zenélő rajzfüzetével várja majd a kicsiket, hogy egy izgalmas és interaktív koncert keretében varázsolja őket a versek birodalmába.
Október 8-án, pénteken 17 órától Magyarország egyik méltán népszerű youtubere, Dóczi Attila Attis, a Tanulom Magam YouTube csatorna megálmodója és tulajdonosa látogat el hozzánk. Mosonmagyaróvári előadásán az önbizalom fejlesztés lesz a téma. A közel 250.000 feliratkozóval rendelkező csatorna arca, Attis informatív és edukatív videóival robbant be a köztudatba. Attis gyakorlatilag minden témában otthon van, csatornáján a lehető legkülönbözőbb területekkel foglalkozik. A tartalmakban közös, hogy Attis mindig rendkívül felkészülten, mégis mindenki számára befogadható, humoros és szórakoztató formában „tanítja” a nézőit. A videók egyik nem titkolt célja a tudásmegosztás: a csatorna üzemeltetője azonban a szakzsargon mellőzésével, élvezetes módon vezeti be a nézőit különféle, izgalmasabbnál izgalmasabb témákba.
Idén is lesz megbocsátás hete (október 4-9-ig), melynek keretében a visszahozott dokumentumok fejében késedelmes olvasóknak elengedik tartozásait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.