Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Szeptember 23. 11:56, csütörtök | Helyi

Idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz a Huszár Gál Városi Könyvtár

Idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napokhoz a Huszár Gál Városi Könyvtár

Idén is csatlakozik a Huszár Gál Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz. Október 4-től különböző programokkal, előadásokkal várjuk a látogatókat.

A könyvtári hét első programja a krimirajongóinak kedvez majd. Október 5-én, kedden 17 órától Tircsné Dr. Propper Valéria, irodalomtörténész, a miskolci könyvtár nyugalmazott igazgatója A krimi koronázatlan királynője - Az ismeretlen Agatha Christie címmel tart előadást. A rendezvény résztvevői sok-sok érdekességet hallhatnak majd Agatha Christie életéről, de az előadó nem csupán az életutat mutatja be: szó lesz többek között a regények születésének körülményeiről, a két legfontosabb nyomozófigura Poirot és Miss Marple alakjait ihlető személyekről, sőt az Agatha Christie regényekben felfedezhető magyar vonatkozásokról is.
Október 6-án, szerdán 17 órától egy már-már hagyománnyá vált programra kerül sor: dr. Kocsis Sándor Rendhagyó technikaóra - Tornyok alatt, hidak felett című előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A programon közreműködik Vitéz Vilmos. Dr. Kocsis Sándor gyémántdiplomás gépészmérnök sok-sok illusztrációval arról fog mesélni az érdeklődőknek, hogy a múltban milyen szerepet töltöttek be a hidak és a tornyok az emberiség, vagy akár egy adott ország életében. Az informatív, egyben gondolatébresztő, nem csupán technikatörténeti előadás a könyvtár és a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület közös rendezvénye.
Október 7-én, csütörtökön 14:30-tól a gyermekeké lesz a főszerep. A TáncReakció trió „Rajzoltam egy köpcös kandúrt” című verses-zenés koncertjét élvezhetik majd az ifjabb látogatók. A budapesti TáncReakció trió megzenésített versfeldolgozásokkal hozza közelebb a gyerekeket a versek világához. A zenekar ezúttal a Csík Mónika verseiből készült, zenélő rajzfüzetével várja majd a kicsiket, hogy egy izgalmas és interaktív koncert keretében varázsolja őket a versek birodalmába.
Október 8-án, pénteken 17 órától Magyarország egyik méltán népszerű youtubere, Dóczi Attila Attis, a Tanulom Magam YouTube csatorna megálmodója és tulajdonosa látogat el hozzánk. Mosonmagyaróvári előadásán az önbizalom fejlesztés lesz a téma. A közel 250.000 feliratkozóval rendelkező csatorna arca, Attis informatív és edukatív videóival robbant be a köztudatba. Attis gyakorlatilag minden témában otthon van, csatornáján a lehető legkülönbözőbb területekkel foglalkozik. A tartalmakban közös, hogy Attis mindig rendkívül felkészülten, mégis mindenki számára befogadható, humoros és szórakoztató formában „tanítja” a nézőit. A videók egyik nem titkolt célja a tudásmegosztás: a csatorna üzemeltetője azonban a szakzsargon mellőzésével, élvezetes módon vezeti be a nézőit különféle, izgalmasabbnál izgalmasabb témákba.
Idén is lesz megbocsátás hete (október 4-9-ig), melynek keretében a visszahozott dokumentumok fejében késedelmes olvasóknak elengedik tartozásait.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 13:13, kedd | Helyi

Életmű kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Radó Gyuláné Kenesei Ilona életét és munkásságát bemutató kiállítás nyílt a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A tárlat november 20-ig tekinthető meg.

2021. Október 26. 09:40, kedd | Helyi

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság - Az ELTE ellen lépett pályára a Mosonmagyaróvár

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoportjában, az ELTE BEAC-ot fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem.

2021. Október 25. 11:16, hétfő | Helyi

Fának csapódott a 20 éves máriakálnoki sofőr

Túl gyorsan hajtott, elvesztette uralmát a jármű felett és lesodródott az úttestről egy autós szombat reggel Halászi közelében.

2021. Október 22. 09:13, péntek | Helyi

Mosonmagyaróváron is indul a Zöld Busz Program