Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2015. Október 01. 10:53, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

Idősek Világnapja Városi Ünnepség

Idősek Világnapja Városi Ünnepség

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1- jét az Idősek Világnapjává.

Október 1-je az Idősek Világnapja. Ezen a napon világszerte programokat, ünnepségeket szerveznek, melyek célja, hogy felhívják a figyelmet az idősek problémáira, illetve megköszönjék az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tettek/tesznek.

Mosonmagyaróváron a tegnapi napon, a Kühne Étteremben került sor az idősek köszöntésére. Az eseményen részt vett és köszöntő beszédet mondott Dr. Árvay István polgármester.

„Ahhoz, hogy a gyermekkor gondatlansága megadasson, nemcsak a szülőkre, hanem a nagyszülőkre is szükség van. A nagymama főztje, a nagypapa meséi, az elvárások nélküli odafigyelés az Önök, nagyszülők tiszte. A kamaszodó gyerek is – érzései szerint - gyakran csak Önöktől kap megértést, elfogadást. De Önök azok, akiknek ugyanilyen nyitottsággal kell lenniük, a már felnőtt korban lévő lányaik, fiaik iránt is, hiszen a szülő amíg él, addig szülő marad.” – mondta, majd megköszönte, a város civil közösségeiben való aktív részvételt az idős embereknek.

Az ünnepségen részt vettek a helyi, illetve járási Nyugdíjas Klubok vezetői, tagjai, hogy jókedvben, kötetlenül töltsenek együtt egy kellemes délutánt. Többeket megszólaltattunk, de a végeredmény ugyanaz volt; az idősek számára rendkívül fontosak a hasonló események. A nyugdíjas klubok vezetői egyetértettek abban, mennyire jó látni, hogy ilyen nagy számban megjelentek a meghívottak a rendezvényen. Ahogy mondták; a klubok kéthetente-havonta összejönnek, viszont talán ez az egyetlen alkalom, hogy az összes klub együtt van.

„Aki ennyi idős, annak már nem jut ki annyi, mint egy fiatalabbnak és jobban ragaszkodik a hasonló korú társaihoz. Nagyon jó társaság a mienk, szeretünk szórakozni, énekelni, táncolni…” – mesélte lelkesen a Kühne Nyugdíjas Klub egyik tagja.

„Ez egy nagy családias ünnep, itt mindenki találkozik mindenkivel, az összes klub együtt van, beszélgetünk, eszmét cserélünk.” – mondta el a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke.

A polgármester úr köszöntője után Tóth Éva és Leblanc Győző műsora szórakoztatta a meghívottakat, majd egy ízletes vacsorát fogyaszthattak el ebben az igazán nagy és színes társaságban.


Nagyon szépen kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
A reszkető kezű ősz apákat,
A hajlott hátú jó anyákat.
A ráncos és eres kezeket,
Az elszürkült, sápadt szemeket.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.


(Óbecsei István: Szeressétek az öregeket – részlet)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.