Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

Elismerni, hogy nehézséggel küzdünk, amelyet egyedül nem tudunk legyőzni óriási lépés. Félelmetes elképzelni, hogy rábízzuk valakire a legféltettebb titkainkat, és esendőnek mutatkozzunk valaki előtt. Bátorság kell ahhoz, hogy segítséget kérjünk. Ha eddig a pontig eljut és elkezd keresgélni valaki rájön, hogy óriási a választék segítő szakmákban. Az előadás során betekintést szeretnék nyújtani, hogy mikor milyen szakembert érdemes választani. Terítékre kerül mi mindennel jár az önismeret mélyítése, milyen kompetenciák azok, amelyekfejleszthetőek. Az önismeret mélyítésével érzékenyebbé válunk a saját érzelmeinkre, gondolatainkra és cselekedeteinkre. Fejlődésen, változáson és tudatosodáson keresztül
visszakerül az önirányítás érzése az életünkbe. Ugyanakkor az önismeret útja gyakran rögös, fájdalmas és nehéz érzésekkel együtt járó. Hasonlattal élve rombolni kell, hogy valami új épülhessen, és ez fájdalommal jár. Részletesebben bemutatásra kerül, hogy milyen módszerekkel dolgozik egy érzelmi intelligencia fejlesztő, személyiségfejlesztő.
Foglalkoztatja az önismeret kérdése, de nem tudja merre induljon el? Az előadás meghallgatás jó lehetőség, hogy tisztuljon a kép és lehetőség nyílik egyéni, felmerülő kérdések feltevésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.