Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. December 19. 10:00, péntek | Belföld
Forrás: Könyvkultúra Magazin/Oxi

Igyon történelmet!

Igyon történelmet!

Érdekes, hogy mindennapi téma és eleddig még csak keveseknek jutott eszébe, hogy az italok történetén keresztül vezesse le az emberiség történelmét. Tom Standage így tett…

Tom Standage így tett és a Hat pohár világtörténelem című kötetében az elmúlt évezredek civilizációs állomásaihoz egy-egy népszerű italfajtát rendelt.

A történelem megvizsgálható az emberiség legkedvesebb italainak történetén keresztül is. Aki kételkedne ebben az állításban, az legyen merész és gondolja csak végig, hogy mi minden kötődik a borhoz, a sörhöz, az égetett szeszekhez, a kávéhoz, a teához és a kólához. Folytatás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.