Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Szeptember 27. 14:28, hétfő | Helyi

II. Vinóvár - a Bock70+ és a Kamocsay Chardonnay lettek a város borai

II. Vinóvár - a Bock70+ és a Kamocsay Chardonnay lettek a város borai

Második alkalommal szervezték meg a város, valamint az egyetem partnerségében a Vinóvár elnevezésű sétáló borkóstolót.

Borrendi felvonulás, borkóstoló, koncertek, gasztronómiai bemutató és borverseny - ez volt a II. VinÓvár programja. A helyi egyetemen és a Várban megrendezett színvonalas eseményen közel 900-an vettek részt. A szeptember 25-i eseményre 24 borászat hozta el a legjobb borait Mosonmagyaróvárra, ahol a legkiválóbbakat a borversenyre is benevezték.

Az ünnepélyes megnyitón jelentették be a győztes borokat

“Sikerült jó kézzel és jó ízléssel egy fehérbort és vörösbort kiválasztani, amely a jövőben a reprezentációt fogja szolgálni városunk életében” - fogalmazott dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere és azt is kiemelte, hogy “bár nem vagyunk borvidék, de most egy-két napra minden szakmabeli ránk figyel. A borhoz való kötődés az agrár egyetem miatt kiemelten fontos számunkra.”

A VinÓvár borversenyének eredményét dr. Mészáros Gabriella, nemzetközi borakadémikus, a borverseny szakmai vezetője jelentette be, aki elmondta, hogy a kétlépcsős borverseny során a szakmai, majd a társadalmi zsűri közel 50 borból választotta ki a győzteseket.

Mosonmagyaróvár város fehérbora Kamocsay Ákos 2019-es Chardonnay bora lett a neszmélyi borvidékről, amely egy hordós érlelésű, burgundi stílusú, kiegyensúlyozott, szép bor.

Mosonmagyaróvár város vörösbora a villányi Bock 70+ cuvée lett 2018-ból, amely egy erőteljes házasítás, eleganciával és finom tannin szerkezettel párosulva.

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának fehérbora a tokaji Holdvölgy pincészet 2018-as Meditation fantázianevű száraz Furmintja lett a Király-dűlőből. Mészáros Gabriella megjegyezte, hogy külön öröm, hogy az egyetem vörösbora egy közeli borvidékről, Pannonhalmáról érkezett a borversenyre, amely nem más, mint a Tar Pincészet 2018-as évjáratú Cabernet franc bora.

A II. VinÓvár esti nagyrendezvényét Dr. Szalka Éva a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának dékánja nyitotta meg, aki megköszönte az egyetemi, városi és céges szervezőknek, hogy hosszú ideig dolgoztak azon, hogy egy színvonalas, a kulturált borfogyasztást népszerűsítő esemény kerülhessen megrendezésre az egyetem és a vár falai között.

Az egész estés sétálókóstolót a helyi Kühne Koncert Fúvószenekar koncertje nyitotta meg, majd közel 900 borkedvelő ismerkedett a kiváló borokkal, amelyeket személyesen a borászok töltöttek a poharakba.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 26. 13:13, kedd | Helyi

Életmű kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Radó Gyuláné Kenesei Ilona életét és munkásságát bemutató kiállítás nyílt a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A tárlat november 20-ig tekinthető meg.

2021. Október 26. 09:40, kedd | Helyi

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság - Az ELTE ellen lépett pályára a Mosonmagyaróvár

A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfi Nyugati csoportjában, az ELTE BEAC-ot fogadta a Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem.

2021. Október 25. 11:16, hétfő | Helyi

Fának csapódott a 20 éves máriakálnoki sofőr

Túl gyorsan hajtott, elvesztette uralmát a jármű felett és lesodródott az úttestről egy autós szombat reggel Halászi közelében.

2021. Október 22. 09:13, péntek | Helyi

Mosonmagyaróváron is indul a Zöld Busz Program