Városlista
2024. szeptember 14, szombat - Szeréna

Hírek

2014. Április 29. 11:04, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Illegális vágóhidat találtak Győr-Moson-Sopron megyében

Illegális vágóhidat találtak Győr-Moson-Sopron megyében

Illegális vágóhidra és a termékeit forgalmazó, egy üzemeltetői körbe tartozó három húsboltra bukkantak a hatóságok a hónap közepén Mosonmagyaróvár térségében - mondta el Hercsel György megyei igazgató főállatorvos kedden Győrben sajtótájékoztatón.

A vágóhelyen és a három húsboltban egy-egy tonna rossz minőségű tőke- és vadhúst találtak, az árut "a megyében soha nem látott, megdöbbentő higiéniai körülmények között" állították elő - tette hozzá.
Azt mondta, olyan viszonyok uralkodtak a nagycsütörtökön megtalált illegális vágóhídon, amelyeket egy falusi disznóölésen nem fogadnának el. Jelezte azt is: a termékeken semmiféle jelölés nem volt.
Legutóbb tíz éve találtak illegális feldolgozóüzemet a megyében; a Győrhöz közeli telephelyen hallal foglalkoztak a karácsony előtti időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 14. 08:41, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Magyar Honvédség felkészült az árvíz elleni védekezésre

A Magyar Honvédség készen áll arra, hogy szükség esetén segítséget nyújtson egy árvízi veszélyhelyzet kezelésében – közölte a honvédelmi miniszter a tárcának az MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint.

2024. Szeptember 14. 08:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor az IMF vezérigazgatójával tárgyalt a világgazdaságról, a blokkosodás elleni fellépésről

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Kristalina Georgievát, a Nemzetközi Valutaalap IMF vezérigazgatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.