Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. Június 06. 14:39, kedd | Életmód
Forrás: mti

Íme a világ leghosszabb nyelvű kutyája

Íme a világ leghosszabb nyelvű kutyája

Egy hároméves labrador-németjuhász-keverék büszkélkedhet a leghosszabb nyelvvel rendelkező kutya címével a Guinness rekordok könyvének friss bejegyzése szerint.

Az egyesült államokbeli Louisianában élő Zoey nevű kutya nyelve 12,6 centiméter hosszú. Gazdái három évvel ezelőtt fogadták örökbe, amikor öthetes kiskutya volt. A szájából kilógó hosszú nyelve már akkor nagy feltűnést keltett, és ez csak fokozódott, ahogy az állat egyre nagyobb termetű lett - emlékeztet online tudósításában a Guardian című brit lap.

Gazdáiban lassan felmerült, hogy ez akár világrekordnak is számíthat, és amikor utánanéztek, kiderült, hogy a leghosszabb kutyanyelv rekordtartója nemrég elpusztult: a dél-dakotai bernáthegyi igazán impozáns mérettel, 18,58 centiméterrel tartotta a kutyanyelvhossz világcsúcsát egészen 2021-ig. Zoey gazdái úgy döntöttek, megpályázzák a megüresedett posztot, fotókat és videókat készítettek a kutyájukról, illetve egy állatorvost is felkértek hivatalos mérés készítésére.

Tavaly novemberben be is nyújtották a szükséges dokumentumokat a Guinness mintegy 40 ezer világrekordot jegyző szervezetéhez, és - bár februárban rövid időre egy arizonai angol szetter megcsípte a címet 9,49 centiméteres nyelvhosszával - márciusban végül Zoey új rekordját hitelesítették.

Fotó: Youtube

Címkék: Guinness Rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően

2024. Július 16. 08:04, kedd | Életmód

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-t hétfőn.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 11. 08:04, csütörtök | Életmód

Készül a Shrek 5, két év múlva mutatják be

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy elkészítik a Shrek ötödik epizódját, ami 2026 júliusában kerülhet majd a mozikba - számolt be róla kedden a Variety.com.