Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 02. 11:02, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Indul az szja-visszatérítés postai kézbesítése

Indul az szja-visszatérítés postai kézbesítése

Szerdától kapják kézhez a családi adóvisszatérítést azok a családok, akik postán keresztül kérték a kézbesítést - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében.

Kiemelte: több mint 160 ezer családnak közel 50 milliárd forintot visznek ki a postások ezekben a napokban.

Azok, akik bankszámlára kérték az utalást, a törvényi határidő lejárta előtt, azaz február 14-ig kapják vissza a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat - tette hozzá.

Varga Mihály elmondta, hogy összességében több mint 600 milliárd forintot ad vissza a kormány a gyermeket nevelő szülőknek. Erre a magyar gazdaság sikeres újraindítása ad lehetőséget.

Felidézte, hogy Magyarországon a gazdaság teljesítménye Európában az elsők között haladta meg a járvány előtti szintet: tavaly a bruttó hazai termék 6,8 százalékkal nőtt, továbbá idén is 5 százalék feletti bővülés várható.

A kormány célja az, hogy a válság után megerősítse a magyar családokat, az adóvisszatérítés mellett ezt szolgálja a 13. havi nyugdíj teljes visszaépítése, a 25 év alattiak szja-mentessége és a bérek további emelése is - mutatott rá a pénzügyminiszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.