Városlista
2024. augusztus 14, szerda - Marcell

Hírek

2012. Április 17. 06:23, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Interaktív tükröt fejleszt az SMR

Interaktív tükröt fejleszt az SMR

A visszapillantó tükröket helyettesítő interaktív kamerarendszerek fejlesztésébe kezdett az indiai tulajdonú SMR-cégcsoport.

A fejlesztés tavaly indult, reményeik szerint 2012 végén már be is mutathatják a tükröket felváltó új kamerarendszert, amely egyebek mellett sávváltás-támogatásra, holttér-figyelésre, táblafelismerésre és 360 fokos kép alkotására is alkalmas, emellett segíti a vezetőt például abban, hogy a lehető legkisebb fej- és szemmozgással felügyelhesse, mit csinál gyermeke a hátsó ülésen.
Az új kamerarendszert először prémium kategóriás autókba szerelik majd be; cégnevek említése nélkül annyit mondott Tibori Pál-Levente: vannak már érdeklődők a kamerarendszer iránt, amelynek gyárthatósági tesztje folyik Magyarországon.
Az SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) a 2010-es üzleti évben 2,7 milliárd dolláros forgalmat elkönyvelő Samvardhana Motherson Group tagja. A vállalatcsoport minden ár- , és járműkategóriában gyárt külső és belső tükröket, egyúttal Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Ausztrália szinte minden autógyárának beszállítója.
A cégcsoport a világ 23 országában több mint 90 gyártóhelyen működik, munkavállalóinak száma meghaladja a 40 ezret. Az SMR mintegy hatezer munkatársat alkalmaz, a dolgozók negyedrészét Magyarországon foglalkoztatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Augusztus 14. 07:43, szerda | Bulvár

Folyóba zuhant és életét vesztette fényképezés közben egy 13 éves magyar fiú Norvégiában

A Bondhuselva folyóba esett és meghalt egy 13 éves magyar fiú a délnyugat-norvégiai Sunndal város mellett hétfőn, miközben fotót szeretett volna készíteni a tájról

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.