Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. November 02. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugat Takarék

Interjú Unger Györggyel, a Nyugat Takarék Szövetkezet elnökével

Interjú Unger Györggyel, a Nyugat Takarék Szövetkezet elnökével

2017. november elsején öt takarék, a Kisalföld Takarék, a Kis-Rába menti, a Lövői, a Rábaközi és a Savaria Takarékszövetkezet egyesült.
Az új pénzintézet neve: Nyugat Takarék Szövetkezet.

Miért volt szükség az egyesülésre?

A Győr-Moson-Sopron és Vas megyét lefedő egyesüléssel mindenki jól jár, az ügyfeleinknek, a tulajdonosainknak és a munkavállalóinknak is pozitív hozadékot tartogat. A fúzióval jobban, gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kiszolgálni ügyfeleink igényeit, mert komoly szakembergárda koncentrálódik egy helyen, ami szakmai előre lépési lehetőséget is biztosít a kollégáknak. Emellett jelentősen csökkenteni lehet a költségeket az átfedések, párhuzamosságok megszüntetésével, az egységes informatikai rendszer bevezetésével.
A szervezet is átalakul, más lesz a szemlélet, a tulajdonosi elvárás, tehát kihívást jelent mindenki számára. Egyes folyamatoknak máshol lesz a helyük, és nagyobb lesz a dolgozók felelőssége, megnő a személyes döntési kompetenciájuk is. Emellett fontos kihangsúlyozni, hogy a Takarék a vidék bankja volt és az is marad.


Mire számíthatnak az ügyfelek?

Az egyesülés segítségével még szélesebb ügyfélkört tudunk megszólítani, akiket külön-külön, kisebb takarékszövetkezetként nem tudtunk volna kiszolgálni. Fókuszba kerülhetnek a középvállalatok, projektcégek, privát banki ügyfelek, akik eddig nem is gondolkodtak a takarékszövetkezeti szektorban, hiszen nem volt versenyképes informatikai rendszerünk, termékpalettánk, ami kielégíthette volna az igényeiket. Emellett a lakossági, mikro- és kisvállalati ügyfeleket, mezőgazdasági vállalkozásokat továbbra is fő bázisunknak tekintjük, akiket a jövőben egy letisztult, minden igényt kielégítő termékkörrel tudunk kiszolgálni.


Miben tér el a Nyugat takarék által lefedett régió az ország többi részétől?

A nyugat-magyarországi régió – Budapest kivételével – gazdaságilag a legerősebb az országban, így a fúzióval nem csak a vidék pénzügyi kiszolgálója leszünk, hanem a városokban is komoly alternatíváját kínáljuk a kereskedelmi bankoknak. Eddig is büszkeséggel töltött el bennünket, ha láttuk, hogy partnereink a mi hiteleink segítségével gyarapodtak vagy valósították meg álmaikat, ha azt tapasztaltuk, hogy olyan pénzügyi terméket tudtunk ajánlani, amivel segítettük ügyfeleink céljainak elérését.

A térség egészére nézve jelent valami újat?

Amennyiben a megújult szervezettel olyan eredményeket tudunk elérni, amiből képesek leszünk támogatni a térség civil szervezeteit, az megsokszorozhatja erőnket. A térségbe visszajuttatott adóforintok növelhetik az önkormányzatok mozgásterét. Az a közel 600 munkavállaló, akinek a régiós takarékszövetkezet tud munkát adni, a családok boldogulását szolgálja itthon.

Mik a tervek a jövőre, lesznek új termékek?

Továbbra is teljes körű szolgáltatást nyújtunk mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Kiemelten kezeljük a sláger termékeket – egyebek mellett a CSOK és a lakáshitel – de fontosak az önkormányzatoknak, mezőgazdasági vállalkozóknak, vállalkozásoknak nyújtott termékek, szolgáltatások is. Továbbvisszük a devizaszolgáltatásainkat, hiszen a Nyugat-Magyarországon élőknek igényük van ezekre. Sürgető feladatnak tekintjük a digitális ügyfélkiszolgálás mielőbbi bevezetését, hogy a fiatal generációt meg tudjuk szólítani, igényeiket maximálisan ki tudjuk szolgálni!

Itt szeretném megragadni az alkalmat és üdvözölni a Nyugat Takarék Szövetkezet égisze alatt egyesülő takarékok ügyfeleit!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 10:00, kedd | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő!

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.