Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 04. 07:02, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Ismeretlen eredetű veszélyes hulladékot foglaltak le a vámosok Hegyeshalomnál

Ismeretlen eredetű veszélyes hulladékot foglaltak le a vámosok Hegyeshalomnál

Veszélyes hulladéknak minősülő használt katalizátorokat foglaltak le a vámosok egy teherautóból Győr-Moson-Sopron megyében. A szállítmány értéke meghaladta a 3 millió forintot. A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai Hegyeshalomnál az

A pénzügyőrök a gépkocsi rakterében nagy mennyiségű használt katalizátort találtak, melyek eredetére vonatkozóan a német állampolgárságú sofőr semmiféle okmányt bemutatni nem tudott. A katalizátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért felvették a kapcsolatot az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséggel. Az országba történő hulladék behozatal, kivitel és az országon történő átszállítás az Országos Környezetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség engedélyéhez kötött, az egyeztetést követően azonban kiderült, hogy a német cég ilyennel nem rendelkezett. A vámhatóság a 3,2 millió Ft értékű, 320 darab használt katalizátort lefoglalta, és a német állampolgárságú elkövető ellen hulladék gazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.