Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2022. Április 19. 10:46, kedd | Helyi

Ismeretterjesztő előadás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Ismeretterjesztő előadás a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Szobránczy Negró Aladár - Magyaróvár elfeledett hőse címmel tart előadást Dr. B. Stenge Csaba hadtörténész április 27-én, szerdán 17 órától a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

Dr. B. Stenge Csaba hadtörténész, Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltárának igazgatója levéltáros doktori disszertációját a magyar királyi honvéd légierő második világháborús tevékenységéről írta. Kutatási területei közé tartozik a 2. magyar hadsereg 1942-1943. évi harcai, valamint a magyar királyi honvéd légierő története és annak személyi állománya. Kutatásairól több könyvet, tanulmányt publikált magyar és angol nyelven is, számos dokumentumfilm elkészítésénél szakértőként működött közre, de aktív a közösségi médiában is.


Negró Aladár erős szálakkal kötődik Mosonmagyaróvárhoz. Anyai nagyapja Weegman Adolf, a mosoni Kühne gyár főmérnöke, majd műszaki igazgatója volt. Édesanyja, Weegmann Lujza tanítónő a magyaróvári elemi népiskolában tanított. Negró Aladár pályafutásáról, sikereiről több ízben beszámolt a korabeli helyi sajtó, eseményszámba ment a Magyaróváron tartott esküvője is.

Hogyan alakult életútja, sorsa és mivel érdemelte ki a Szobránczy előnevet? Többek között ezekre a kérdésekre is választ fog kapni B. Stenge Csaba előadásán.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:34, kedd | Helyi

Elrendelte a bíróság az emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Elrendelte a bíróság a mosonmagyaróvári emberölési késelés gyanúsítottjának letartóztatását - tájékoztatott a Győri Törvényszék.

2023. Május 30. 08:41, kedd | Helyi

Fotókiállítás Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix munkáiból a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Kocsis Julianna és Seybold Anita Beatrix fotóiból nyílik kiállítás #turistakéntvárosunkban – Séták Magyaróváron címmel a Huszár Gál Városi Könyvtárban június 2-án, pénteken 17 órakor.

2023. Május 22. 11:15, hétfő | Helyi

Éjfélkor jár le a határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet.

2023. Május 18. 11:07, csütörtök | Helyi

Hétfőig van lehetőség a módosításra

Már csak négy nap van az szja-bevallás határidejéig, május 22-ig! Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 22-ével automatikusan bevallássá válik a tervezete.